Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трелема – помага на страдащите от припадъци, намалява броя на пристъпите

Медикаментът Трелема помага за намаляване броя на страдащите от пристъпи или припадъци. В състава му влиза веществото лакозамид – това е антиепилептично лекарство.  

Самостоятелно или заедно с други антиепилептични медикаменти Трелема се предписва на пациенти, при които пристъпът е с парциално начало, като може да бъде с или без вторична генерализация. Също така в съчетание и с други медикаменти Трелема се прилага за лечение на страдащите от тежки пристъпи до загуба на съзнание, както и при генерализирана идиопатична епилепсия, за която е прието, че е на генетична основа. Този медикамент се прилага за деца над 4 години, в това число при младежи и възрастни.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Трелема?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество лакозамид или към някоя от помощните съставки в медикамента (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате нарушения в сърдечния ритъм – втора или трета степен на предсъдрно камерен блок.
  • Ако имате забавен пулс на сърцето.
  • Ако пулсът ви е ускорен.
  • Ако пулсът ви е неравен.
  • Ако имате предсърдно трептене или мъждене.
  • Ако страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако са ви минавали мисли за самоубийство или самонараняване – това изисква консултация без отлагане с лекар.
  • Ако често падате или сте замаяни.

Ако при лечението получите нов вид пристъп, задължително се консултирайте с лекар.

Внимание! Медикаментът Трелема може да причини нежелани странични реакции, някои от които изключително сериозни. Запознайте се много старателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на това лекарство.

НЕ забравяйте непременно да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. НЕ пийте алкохол докато се лекувате с Трелема. Този медикамент НЕ се препоръчва за лечение на бременни и кърмещи жени. само лекар може да прецени как да постъпят. НЕ работете с машини, не шофирайте, не карайте велосипед докато нямате достатъчно наблюдения как ви действа това лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът Трелема?

Лакозамид е активното вещество в това лекарство – по 100 мг във всяка една филмирана таблетка. Освен това сърцевината на таблетката съдържа още микрокристална целулоза, кросповидон, хидроксипропилцелулоза – с ниска степен на заместване, магнезиев стеарат, безводен колоиден силициев диоксид.

Филмовото покритие на таблетките съдържа още макрогол, поливинилов алкохол, талк, титанов диоксид, както и жълт железен оксид – като оцветител.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната доза е по 2 таблетки на ден сутрин и вечер от 50 или 100 мг с чаша вода. Няма значение дали с или без храна. Добре е да приемате лекарството по едно и също време. Дозировката, която ще ви определи лекарят, зависи от възрастта ви и телесното тегло.

Предупреждение! Без консултация с лекуващия ви лекар НЕ спирайте приема на Трелема тъй като състоянието ви може да се влоши или отново да се появят симптомите на болестта.

Съхранение: Дръжте лекарството винаги далече от достъпа на деца. Следете срока ме на годност. Други специални изисквания за съхранение този медикамент няма.

Носител на разрешението за употреба: G.L. Pharma GmbH – Австрия.

Производители: G.L. Pharma GmbH – Австрия и Delorbis Pharmaceuticals Ltd. – Кипър.

Средна цена в аптеките на медикамента Трелема 43-44 лева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *