Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трансметил – помага на страдащите от цироза, прецироза и жлъчен застой

Медикаментът Трансметил е предназначен за лечение на пациенти с цироза и прецирозно състояние, а също и на страдащите от застой на жлъчка – интрахепатална холестаза, в черния дроб. Активното вещество в лекарството Трансметил е адеметионин, което присъства естествено в много органи на човешкия организъм и участва в много биологични процеси.

Това вещество въздейства на механизма, който пречи в черния дроб да се задължа жлъчен сок. Но при страдащите от цироза адеметионинът намалява значително, което повишава риска от жлъчен застой. Медикаментът Трансметил предотвратява жлъчния застой.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Трансметил?

  • Ако сте свръхчувствителни към адеметионин-а или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте с генетичен дефект, който пречи на метаболизма на витамин Б12.
  • Ако е установен недостиг на витамин В12 в организма ви.
  • Ако страдате от анемия.
  • Ако имате чернодробно заболяване.
  • Ако сте бременна.
  • Ако сте вегани.
  • Ако страдате от биполярно психично разстройство.

Имайте пред вид, че по време на лечението с Трансметил може да се появи или да се влоши състоянието ви на тревожност. Това не означава, че трябва да прекъснете лечението, но трябва да се консултирате задължително с лекуващия ви лекар. НЕ забравяйте да споделите с него какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Трансметил може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които сериозни. Информирайте се внимателно от листовката, приложена в опаковката на лекарството, какви могат да са те. Това лекарство НЕ се препоръчва за деца и младежи под 18 години. Бременните и кърмещите жени задължително трябва да се консултират с лекар дали могат да се лекуват с Трансметил.

Пациентите, които се лекуват с този медикамент НЕ трябва да работят с машини и да шофират, докато не се убедят, че от приема на Трансметил не получават замайване.

Какви вещества съдържа медикаментът Трансметил?

Адеметионин – 1,4 бутандисулфотат, който се равнява на 500 мг адеметионин, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още микрокристална целулоза, колоиден безводен силиций, магнезиев стеарат, полисорбат 80, макрогол 6000, натриев нишестен гликонат, метакрилова киселина или етил акрилат кополимер, талк, натриев хлорид, емулсия симетикон. Натрият в една таблетка е под 23 мг, което означава, че на практика лекарството не съдържа натрий.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар. НЕ дъвчете таблетките. Приемайте ги с храна. Дозировката се определя единствено от лекаря ви.  Обичайната е по 800 мг дневно, като приемът за деня не бива да превишава 1600 мг.

Предупреждение! НЕ приемайте лекарството Трансметил, ако забележите, че таблетката НЕ е бяла до жълтеникава. Таблетката трябва да се НЕ трябва да се изважда предварително от блистера, а само преди приема й.

Съхранение: Дръжте това лекарство далече от достъпа на деца! Други специални изисквания за съхранението на Трансметил няма.

Носител на разрешението за употреба: Майлан ЕООД – България.

Производител: AbbVie S.r.L – Италия.

Средна цена в аптеките 33-34 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *