Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чай от анасон лекува кашлица

Има най-различни причини за появата на кашлица. Тя може да бъде категоризирана в два основни вида – кашлица при която се отделя секрет или т. нар. суха кашлица. Кашлицата може да бъде реакция от незначително дразнене или може да е основание за по-сериозно здравословно състояние. Кашлицата е състояние на организма при, което той се опитва дасе отърве от нещо нежелателно в дихателната система. За да се справите с кашлицата може да използвате не само лекарства, а и домашни средства. Има няколко билкови лекарства с които нашите баби са се справяли еспешно с премахването на кашлицата.

Джинджифилът е една от билките, за които се смята, че помага за подтискане на кашлицата и облекчава болката. Пиенето на чай от джинджифил може да ви помогне да се справите сами с досадната кашлица без да е необходимо да посещавате лекар.

Друга полезна билка за облекчаване на кашлицата това е женското биле. Тази билка добре се справя с респираторните проблеми и помага за успокояване на лигавицата. От женското биле може да си приготвите чай, като кипнете изсушен корен от женско биле във вода. Трябва обаче да внимавате да не превишите дневната доза от три чаени чаши на ден за да не предизвикате нежелани реакции в организма.

Друга билка, която помага за спиране на кашлицата това е анасонът. Той помага като действа отхрачващо и това го прави полезен за справяне със спастичната кашлица. За да си помагнете с това естествено средство може да си го приготвите като чай и да го пиете два три пъти на ден.

Лопенът е билка, която съдържа клей, който помага за успокояване на гърлото и действа отхрачващо. Чаят от лопен може да ви е малко горчив, затова си го подсладете с малко лимон и мед преди консумация.

Копривата е друга билка полезна за лечението на кашлица в домашни условия. Тя помага и при настинки и дори при туберколоза. От листата и се приготвя чай, които се пие при кашлица.

Вдишване на масло от евкалипт също е полезно за лечението на кашлица. Тези евкалиптови пари много добре се справят с магарешката кашлица.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *