Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Евкалипт – билката с най-разнообразните ползи за здравето

Ползвайте евкалипт не само за здраве, но и за красота

 

Ползите за здравето от евкалипта са свързани с неговите антисептични, противовъзпалителни, спазмолитични, антибактериални, стимулиращи и други лечебни свойства. Евкалиптът е етерично масло, безцветен е и има неповторим вкус и мирис.

Ползите за здравето на масло от евкалипт, включват следното:

Респираторни проблеми:Маслото е ефективно за лечение на редица респираторни проблеми, включително простуда, кашлица, хрема, болки в гърлото, астма, назална конгестия, бронхит и синузит. Гаргарите с масло от евкалипт са много ефективни. Маслото се смесва с топла вода и така се прави гаргара.

Рани: Етеричното масло от евкалипт е добра алтернатива при рани поради своето антисептично действие. Приложим е при язви, изгаряния порязвания, ожулвания и рани. Той е ефективен също за ухапвания и ужилвания от насекоми.

Болки в мускулите: По време на мускулни и ставни болки, като масажирате евкалиптово масло върху повърхността на кожата, това ще ви помогне да се освободите от болката. Препоръчва се при пациенти, страдащи от ревматизъм, лумбаго, навехнати ставни връзки и сухожилия, скованост на мускулите, болки, фиброза и други. Маслото се нанася с кръгови движения върху засегнатите райони.

Психическо изтощение:Евкалиптовото масло стимулира, премахва изтощение и умствената ленивост и подмладява духовете на болните. Също така е ефективен при лечение на стрес и психични разстройства.

Може да се ползва за проблеми със зъбите, зъбни плаки, гингивит и други. Освен това маслото често се прилага локално за лечение на кожни инфекции. Ако се приема вътрешно, евкалипта може да намали кръвната захар и така да помогне на болните от диабет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *