Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Инфлуенцата придобива нови форми

Тя не просто започна да мутира, но и вече се адаптира към противовирусните ваксини.

И сега опасният вирус се предава не само чрез птиците, но и чрез млекопитаещите. Тук пак ще отворим скоба, за да споменем новото от­критие – и рибите могат да ни „ата­куват“ с вируси. Виетнамски учени приключиха разшифровката на генния код на всички 20 образци от вируса и стигнаха до извода, че бактериите на болестите започнаха да придобиват по-опасна форма и да се явяват смър­тоносни във всички случаи.

Може да се каже, без да се паникьосвате, просто е нужно да го при­емем, че най-страшните опасения на лекарите в целия свят се оправдаха. Грипът се научи да се приспособява към организмите и единствено не­забавната реакция и разработката на противовирусна ваксина могат да предотвратят разпространението на епидемиите. Само ваксината може да унищожи опасните молекули.

АПРОПО!

По мнението на регионалния експерт към Световната здравна организация акад. Олег Киселъов за ефективна борба е разпростране­нието на вируса на птичия грип е необходимо да се създаде международна банка ваксини. „От страните, където бушуват огнища на птичия грип, трябва да се предадат човешки и птичи вируси в лабораториите на Светов­ната здравна организация, смята Киселъов. – Това ще позволи да се провежда мониторинг на появяващите се и циркулиращи нови виру­си и своевременно да се включват в състава на ваксините.“

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *