Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хламидията е полово предавана болест причинена от бактериална инфекция

Хламидията е полово предавана болест причинена от бактериална инфекция. Тя засяга уретрата при мъжете и шийката на матката при жените. Това е най-често срещаната полово предавана болест, и ако не се лекува може да повлияе много лошо на репродуктивните органи на човек. Статистиката сочи, че на година се появяват около 90 милиона нови случай на заразени с хламидия. Хламидията може да се предава по време на всички видове полов акт вагинален, орален и анален. Има случай при които заразена майка може да предаде заболяването на новороденото си бебе. При три четвърти от жените не се наблюдават никакви симптоми и те не знаят, че са заразени. При мъжете инфекцията е по склонна да се проявява със симптоми като течение от пениса, болка при уриниране или генитален сърбеж. Хламидията може да повлияе не само на половите органи при мъжете и жените, но и на други органи като гърло, бели дробове, черен дроб, оч

Ако сте полово активни с повече от един партньор, добра идея ще бъде да се изследвате редовно за хламидия и други заразни болести. Тестът, който се прави е сравнително проста процедура, а лечението се провежда с антибиотици. За да има ефект и двамата партньори трябва да бъдат лекувани за да не може инфекцията да остане при някои от двамата и след това да се върне отново.

Ако при направените изследвания се установи, че сте заразени с хламидия е важно да знаете, че трябва да предупредите всичките си партньори с които сте имали сексуален контакт месеци назад за да може да се предотврати появата на понататъшни инфекции. Ако правите секс със заразен човек може да получите инфекцията отново. За да се предпазите от подобни заразявания се уверете, че вашият партньор прави секс само с вас или използвайте презервативи при всеки полов акт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Хламидията е полово предавана болест причинена от бактериална инфекция

  1. Pingback: Хламидията уврежда сериозно сърдечните артерии | Лекува нет

  2. Pingback: Конюнктивитът често е сигнал за друго заболяване | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *