ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тиозид – помага при болезнени контрактури на мускулите, при остри състояния на гръбнака

Медикаментът Тиозид е предназначен за лечение на възрастни и младежи на 16+ години, които страдат от болезнени контрактури на мускулите. Може да се прилага и при остри здравословни състояния на гръбначния стълб.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тиозид?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество в това лекарство – тиоколхикозид, както и към някои от помощните вещества в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте бременна, кърмите или може да забременеете в случай, че не ползвате контрацептиви.
  • Ако страдате от гърчове или епилепсия!
  • Ако страдате от бъбречни проблеми.
  • Ако страдате от чернодробни проблеми.

Ако вече сте започнали лечение с Тиозид и получите диария – консултирайте се с лекуващия ви лекар. Ако ви се появят симптоми като гадене, загуба на апетит, дискомфорт в корема, умора, сърбежи, жълтеница, тъмна урина – всички те подсказват за чернодробно увреждане. Това е сигнал да спрете лечението с Тиозид и без отлагане да потърсите лекарска помощ.

НЕ забравяйте да споделите с вашия лекар какви други лекарства пиете, дори и за такива, които купувате свободно от аптеките. Спазвайте абсолютно точно дозировката, посочена от лекаря. По високата доза може сериозно да увреди клетките ви. НЕ пийте алкохол по време на лечението си с Тиозид.

Внимание! Медикаментът Тиозид може да предизвика нежелани странични реакции. Прочетете много внимателно какви могат да са симптомите им. Описани са подробно, в това число и колко често се срещат, в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Имайте пред вид, че медикаментът Тиозид се наблюдава допълнително. Можете да помогнете за това наблюдение, ако съобщите за всяка нежелана странична реакция, проявила се по време на вашето лечение.

Не всички, но някои пациенти този медикамент може да ги направи сънливи и това да повлияе негативно на шофирането, координацията, умствената дейност, работата на високо или с машини.

Какви вещества съдържа медикаментът Тиозид?

Всяка една таблетка съдържа по 4 мг тиоколхикозид, което е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още коповидон, прежелатинизирано нишесте, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза Рн 102, натриев стеарил фумарат, колоиден силициев диоксид.

Дозировка: Спазвайте без никакви отклонения указанията на вашия лекар. Обичайната препоръчителна доза е на всеки 12 часа по 8 мг от медикамента. Лечението продължава не повече от една седмица. НЕ превишавайте продължителността на лечението и предписана ви доза.

Съхранение: Винаги дръжте медикамента Тиозид далече от достъпа на деца, при температура по-ниска от 25 градуса.

Носител на разрешението за употреба и производител: НОБЕЛ ФАРМА ЕООД – България

Средна цена в аптеките 11-12 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *