Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тиогамма 600 орал – помага на страдащите от диабет при изтръпване, иглички, неспокойни крака

Медикаментът Тиогамма 600 орал помага на лицата с диабетна полиневропатия. Това са увреждания на сетивата, които се причиняват от тази болест. При доста от страдащите от диабет могат да се появят такива неприятни симптоми като чувство за убождания с иглички, изтръпване, парене на ходилата, усещане за мъхестост, неспокойни и изтръпващи крака.

Тиоктовата или алфа-липоевата киселина е активното вещество в това лекарство, която действа като антиоксидант. При обмяната на веществата тази киселина се образува във висшите организми и влияе на някои от метаболитните процеси.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тиогамма 600 орал?

  • Ако сте свръхчувствителни към тиоктовата киселина или към някоя от помощните съставки в този медикамент (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате левкоцитен антиген – той се среща се най-вече при корейците и японците, но макар и рядко – и при белите хора.
  • Ако редовно пиете алкохол.
  • Ако сте на възраст под 18 години. А
  • Ако приемате лекарства, в съдържанието на които има магнезий, желязо или млечни продукти заради съдържанието им на калций.

Внимание! Имайте пред вид, че това лекарство може да причини и нежелани странични реакции. Прочете внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на медикамента.

Ако цялата дневна доза от Тиогамма 600 орал се приема половин час преди закуска, медикаментите и храната, съдържащи горните метали могат да се вземат на обяд или вечер.

Бременните или кърмещите жени могат да се лекуват с медикамента Тиогамма 600 орал само след консултация с лекар. Този медикамент не пречи на работата с машини и на шофирането.

Какви вещества съдържа медикаментът Тиогамма 600 орал?

Тиоктова-та киселина е активното вещество в този медикамент – всяка филм таблетка съдържа по 600 мг от нея. Като помощни съставки в него има още натрий карбоксиметилцелулоза, метилхидроксипропил целулоза, диметикон, макрогол 6000, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, колоиден безводен силициев диоксид, натриев додецил сулфат.

Имайте пред вид, че Тиогамма 600 орал съдържа натрий и лактоза.

Дозировка: Винаги спазвайте стриктно инструкциите на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по една таблетка на ден, сутрин половин час преди първото хранене.

Таблетката се приема с достатъчно течност без да се дъвче, на гладно. Продължителността на лечението се преценява от лекаря.

Съхранение: Винаги дръжте лекарството далече от достъпа на деца, в оригиналната му опаковка при температура под 25 градуса.

Средна цена в аптеките на медикамента Тиогамма 600 орал с марката WORWAG PHARMA – 21-22 лева

Носител на разрешението за употреба: AAA-Pharma GmbH – Германия.

Производител: Dragenopharm Apotheker Piischl GmbH – Германия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *