Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тиоктацид 600 HR – помага при сензомоторна полиневропатия на страдащите от диабет

Медикаментът Тиоктацид 600 HR е предназначен за лечение на сензомоторната (периферната) полиневропатия, причинена от диабет. Активното вещество в медикамента тиоктова киселина при обмяната на веществата се отделя в тялото и оказва влияние на конкретни обменни процеси. Тази киселина действа и като антиоксидант, като по този начин предпазва от реакция с разпадните продукти на нервните клетки.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тиоктацид® 600 HR?

  • Ако имате алергия към тиоктовата киселина или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте предразположени към инсулинов автоимунен синдром.

Медикаментът Тиоктацид® 600 HR не изисква спазването на специални предпазни мерки при приема му. При лечението с медикамента може да се усети специфичен мирис на урината, но това не е клиничен проблем.

Предупреждение: Поради липса на достатъчно наблюдения деца и юноши НЕ трябва да се лекуват с Тиоктацид® 600 HR. НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Този медикамент НЕ трябва да се приема с лекарства, които съдържат метални съединения като магнезий, желязо, както и млечни продукти.

Ако Тиоктацид® 600 HR се приема сутрин половин час преди закуска, магнезий и желязо трябва да се приемат не по-рано от обяд или вечеря. Редовното пиене на алкохол увеличава рисковете за усложняване на невропатичните оплаквания.

Бременните и кърмещите жени могат да се лекуват с медикамента Тиоктацид® 600 HR само след консултация с лекар.

Внимание! Лекарството Тиоктацид® 600 HR може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Ето защо прочетете внимателно какви могат да са те – описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на медикамента.

Какви вещества съдържа медикаментът Тиоктацид® 600 HR с марката MYLAN?

Тиоктова киселина – по 600 мг във всяка една филмирана таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още и помощните съставки магнезиев стеарат, ниско субституирана хидроксипропилцелулоза, макрогол 6000, хипромелоза, титанов диоксид, талк, алуминиева сол на индигокармин, хинолиново жълто.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар – този медикамент се приема единствено по лекарско предписание. Обичайната доза е по една таблетка от този медикамент 30 минути преди първото хранене за деня с достатъчно вода на празен стомах, без да сдъвквате таблетката.

Продължителността на лечението с Тиоктацид® 600 HR се определя само от лекар, то може да е за цял живот.

Една опаковка от медикамента Тиоктацид® 600 HR съдържа 30 таблетки.

Съхранение: Винаги дръжте лекарството далече от достъпа на деца при температура под 25 градуса.

Носител на разрешението за употреба: Майлан ЕООД – България.

Производители: MEDA Pharma GmbH & Co. – Германия.

MEDA Manufacturing GmbH – Германия.

Rottapharm Ltd. – Ирландия.

Средна цена в аптеките на медикамента Тиоктацид® 600 HR 31-32 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *