Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хората подложени на стрес са по-предразположени към развитието на акне

Стресът не може да предизвика акне, но е доказано, че хора подложени на по-голям стрес са по предразположени към развитието на акне или ако имат такова то по-лошо от при другите хора. това е така, защото стресът може да е причина за произвежданито на повече хормони, като стимулира надбъбречната жлеза и може да намали естествените лечебни процеси в тялото.

В действителност, когато става дума за акне виновни са най-вече хормоналните проблеми. Надбъбречните жлези произвеждат кортизол, което е причината мастните жлези да произвеждат повече себум. В резултат на това кожата става мазна, а от там примесена с бактериите да предизвика появата на акне.

Мастните жлези не са само по лицето понякога маже да забележите хора с кисти и по главата. Това са мастни кисти и са подобни на акнето, което може да бъде намерено по лицето. Стресът може да предизвика засилване на тези кисти и на акнето. За да предотвратите появата на акне породено от стрес трябва да се справите първо със стресовите ситуации в живота като намерите начин да ги контролирате.  Ако преживявате стрес на работното място не е нужно да напускате работа например, аможе да контролирате начина по които да реагирате на стресовите ситуации.

За да се преборите със стреса е добре да включите упражнения в ежедневието си. Правенето на упражнения стимулира произвеждането на еднорфин или това е така нареченият хормон на щастието. Не е необходимо упражненията да са напрегнати може например да се разходите в парка или да извъште някаква домакинска работа в продължение на 20-30 минути наден. Все пак каквито и упражнения да правите незабравяйте след като приключите с тях да измиете и почистите лицето си, тъй като потта може да влоши акнето.

За да преодолеете стреса трябва да спите достатъчно около осем часа сън на денонощие са напълно достатъчни. Добре отпочинали може по-успешно да се справите със стресовите ситуации. Някои хора смятат, че справянето със стреса може да стане, ако четат други се справят със стреса като медитират. Има хора за които освобождаването отстрес през деня е вземането на топла вана. Не е важно покакъв начин ще преодолеете стреса важно е да се справите с него по-възможно най-добрия начин за вас и така ще избегнете появата на акне и ще педотвратите много други заболяваниея.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *