Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Телмимед Плюс – отпуска кръвоносните съдове, понижава високото кръвно налягане

Медикаментът Телмимед Плюс помага за ефикасен контрол на високото кръвно налягане. Съчетава в себе си две лекарства – телмисартан и хидрохлоротиазид, които отпускат кръвоносните съдове. Подходящ е за лица, които са се лекували с тези две активни вещества като самостоятелни препарати.

Медиците предупреждават, че оставеното без лечение високо кръвно налягане може да причини такива сериозни здравословни проблеми като инсулт, бъбречна и сърдечна недостатъчност, ослепяване, сърдечни пристъпи.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Телмимед Плюс?

  • Ако имате алергия към активните вещества в това лекарство или към други, производни на тях, както и към помощните вещества в този медикамент (вижте ги описани подробно по-долу).
  • – Ако страдате от тежки здравословни проблеми на черния дроб.
  • Ако имате проблеми с дренажа на сокове от жлъчния мехур.
  • Ако страдате от друго заболяване на черния дроб.
  • Ако страдате от тежко заболяване на бъбреците.
  • Ако сте бременна след третия триместър или кърмите.
  • Ако нивата ви в кръвта на калий са ниски или на калций – високи.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако сте имали или към момента сте с ниско кръвно налягане.
  • Ако сте бъбречно трансплантилани.
  • Ако имате стеноза – стесняване, на кръвоносните съдове на единия или на двата бъбрека.
  • Ако имате сърдечни проблеми.
  • Ако сте диагностицирани с подагра.
  • Ако задържате вода и соли в организма.
  • Ако страдате от лупус еритематозус.

Имайте пред вид, че активното вещество хидрохлоротиазид може да предизвика като нежелана реакция болки в очите и намалено зрение. Докато се лекувате с Телмимед Плюс се пазете от излагане на слънце. НЕ забравяйте да споделите с лекаря си какви други лекарства пиете, дори да са на свободна продажба в аптеките.

Внимание! Медикаментът Телмимед Плюс може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които изключително сериозни. Ето защо прочетете много внимателно какви могат да са те в листовката, която е приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Телмимед Плюс Може да причини замайване и умора. Ако при вас се появят тези симптоми не работете с машини и не шофирайте.

Какви вещества съдържа медикаментът Телмимед Плюс?

Телмисартан и хидрохлоротиазид са активните вещества в това лекарство – съответно по 80 мг и 12,5 мг във всяка таблетка. Допълнителните вещества в препарата са повидон, повидон К25, манитол, кросповидон, меглумин, магнезиев стеарат, натриев хидроксид, микрокристална целулола ЛАКТОЗА монохидрат, хипромелоза, червен железен оксид – Е172, натриев нишестен гликонат тип А.

Дозировка само за лица над 18 години: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза на медикамента Телмимед Плюс е по една таблетка на ден с вода или друга безалкохолна напитка – няма значение дали със или без храна, винаги в рамките на посочения срок на годност. Добре е това да правите по едно и също време.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, във фабричната опаковка, която защитава лекарството от въздействието на влага и преки слънчеви лъчи.

Носител на разрешението за употреба: СОФАРМА АД – България.

Производител: СОФАРМА АД – България.

Следна цена в аптеките 13-14 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *