Начало / Болести и лечение / Корени от глухарче и листа от бреза помагат при коксартроза


Корени от глухарче и листа от бреза помагат при коксартроза

Смесват се и се разбъркват внимателно по 100 г корен от репей, корени от бял оман, корени от глухарче и стръкове от коприва и по 60 г листа от бреза и стръкове от риган. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 600 г вряща вода. Врят 5 минути на тих огън, киснат 30 минути и отварата се прецежда. Пие се 6 пъти дневно по 100 г 20 минути преди и 40 минути след хранене.

Смесват се 100 г семе от птиче просо, по 30 г стръкове от камшик, стръкове от бял равнец, стръкове от жълт кантарион, по 20 г листа от мечо грозде и стръкове от хвощ, 15 г цветове от полски мак и 10 г листа от къпина. 2 супени лъжици от сместа се залива с 400 г вряща вода и се вари на тих огън 5 минути. След като изстине отварата се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 1 винена чаша преди хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 20 г салеп на прах, ленено семе, плод от анасон, цвят от глог, стръкове от мащерка, цвят от бъз, листа от градински чай и листа от подбел. 2 супени лъжици от сместа да се заливат с 400 г вряща вода. Киснат 1 час и запарката се прецежда. Пие се по 1 винена чаша (75 г) 3 пъти дневно преди хранене. Добре е да се подслажда с мед.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 40 г коренища от сладка папрат и цвят от ружа, 30 т листа от подбел и по 20 г плодове от резене и плодове от анасон. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 400 г вряща вода. Ври 10 минути на тих огън, кисне 30 минути и отварата се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 100 преди хранене.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*