Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да се ваксинираме ли против грип?

Трябва ли нестихващите спорове около полезността на ваксините да ни разколебаят? Имаме ли реален избор в това отношение?

След като пием антибиотици и лекуваме зъбите с обезболяващи, тогава защо не се доверяваме на ваксините? Откакто се провеждат масови ваксинации, продължителността на жи­вота се е увеличила с 25-30 години.

Често обсъждаме ваксинирането, особе­но през зимния сезон. Този път няма да спорим за детските ваксини, а ще поставим акцент на това дали ние, възрасните, трябва да се ваксинираме против грип. И какво по принцип да очакваме от ваксините?

Да се ваксинирам или не? – през последните две столетия този въ­прос придоби почти ек­зистенциален характер. Убедените противници и привърженици на вакси­нациите страстно от­стояват позициите си, а останалите буквално се мятат между двете крайности. Ние решихме да погледнем на въпроса по-широко: можем да свалим пушките, т.е. да не се влияем от край­ните мнения, но дали имаме реален избор? И защо много от нас са толкова скептично настроени към противогрипните ваксини, дока­то с интерес и надежда следят сензационните изявления за евентуал­ни ваксини против рака например?

Преди няколко години известният руски акаде­мик Генадий Онишченко произнесе фразата: „XX век влиза в историята като века, през който се формира ваксинозависимостта”. Няма какво да отговорим на това изявление, защото си е самата истина. Няма как да го оспорим. Защото именно чрез ваксините почти и дори напълно победихме някои боле­сти – полиомиелит, диф­терия, коклюш. Живо доказателство за това е фактът, че ако се понижи ваксинацията, избухват епидемии. Единственото изключение засега е едра­та шарка, но и „стажът“ на ваксинацията против нея е доста стабилен – цели 200 години. Това направо си означава, че и за останалите ваксини ще почакаме има-няма стотина години.

ВНИМАНИЕ!

Нали ще се съгласите, че дори и най-върлият, против­ник на ваксините и привър­женик на натуралното няма да се откаже от антибиоти­ците, ако заболее от пнев­мония. Нито ще откаже да му поставят обезболяваща упойка, ако се наложи опе­рация. Тогава защо да се от­казваме от възможността да предотвратим хепатит В? Или човешкия папиломен вирус? Статистиката го­вори най-точно: появи ли се ваксина, заболелите стават в пъти по-малко.

„ВАКСИНАТА Е НАШАТА РАЗПЛАТА ЗА ПРОГРЕСА“

Това е цитат от известния учен М.Костинов. „Ние иска­ме да живеем в удобни къщи и големи апарта­менти, искаме да кара­ме автомобили, въобще никой от нас не се от­казва от всички блага на цивилизацията. Но тя, цивилизацията, е невъз­можна без химия. Какъв въздух дишаме? Какво съдържат почистващи­те препарати, с които чистим къщите си? В тях токсините са в пъти повече, отколкото във ваксините.

За да се откажем от химията, в т.ч. и от ваксините, ще се наложи да се върнем далеч назад във времето“.

Малко повече инфор­мация за противогрипната ваксина. Както много от съвременните технологии, така и противогрипната ваксина е дошла по нашите земи от американската ар­мия. Започнали са да я разработват през 40-те години на XX век, защо­то грипната епидемия тогава е подкопавала боеспособността сред войската. През последните го­дини се изразходват милиарди долари, или ако щете евро, няма зна­чение, за разработване на ваксини. Изчислено е например, че заради ис­терията около свинския грип фармаколозите са спечелили около 7 мили­она евро.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Да се ваксинираме ли против грип?

  1. Pingback: Живеем по-дълго, но не сме по-здрави! | Лекува нет

  2. Pingback: Вече ни дебне и …рибен грип. ДА! Истина е! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *