Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Талопам – помага за лечението на страдащите от епилепсия деца и възрастни, при мигрена

Медикаментът Талопам е предназначен за лечение на страдащите от пристъпи на епилепсия деца над 6 години и на възрастни, а също и профилактично на главоболие при възрастните, причинено от мигрена.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Талопам?

  • Ако страдате от алергия към соя или фъстъци.
  • Ако имате алергия към активното вещество топирамат или към някое от помощните вещества на този медикамент (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте бременна не бива да лекувате мигрена с това лекарство.
  • Ако страдате от камъни в бъбреците.
  • Ако сте на диализа.
  • Ако страдате от чернодробни заболявания.
  • Ако имате глаукома или страдате от други здравословни проблеми с очите.
  • Ако имате установена метаболитна ацидоза.
  • Ако сте на кетогенна диета, включваща много мазнини.

Не забравяйте да споделите с вашия лекар какви други лекарства приемате, дори за такива, за които не се изисква рецепта. Този медикамент може да намали телесното ви тегло. Ако дете се лекува с Талопам и не надава на тегло, трябва да потърсите съвет от лекар.

Внимание! Този медикамент може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които изключително сериозни като желание за самонараняване и самоубийство – това изисква спешна консултация с лекар. А при бременните може да се получи увреждане на плода. Прочетете много внимателно какви други странични реакции може да предизвика Талопам – описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Талопам?

Всяка таблетка съдържа по 50 или 100 мг топирамат, което е активното вещество. Освен това лекарството съдържа още прежелатининизирано нишесте, манитол, микрокристална целулоза, колоиден безводен силициев диоксид, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, жълт железен оксид. Съставките във филмовото покритие са титанов диоксид, поливинилов алкохол, лецитин, макро гол, талк.

Имайте пред вид, че този медикамент съдържа натрий макар количеството да е пренебрежимо малко, а също и соев лецитин.

Внимание! При лечението с Талопам могат да се появят проблеми със зрението, умора, замаяност. Поради това НЕ работете с машини и инструменти, НЕ шофирайте без да сте се консултирали с лекуващия ви лекар.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията за прием на Талопам както ви е предписал лекарят. Пийте много течности, за да предпазите бъбреците си от образуване на камъни по време на лечението с този медикамент. Обикновено се започва с по-ниска и постепенно увеличаваща се дозировка. Медикаментът може да се приема с или без храна.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: Тева Фарма ЕАД – България.

Производители: Actavis hf. – Исландия, Балканфарма-Дупница АД – България.

Средна цена в аптеките 15-16 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *