Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

УНИЛАТ капки за очи – помага при очна хипертония, глаукома, повишено очно налягане

Медикаментът УНИЛАТ капки за очи е предназначен за лекуване на очната хипертония при възрастните и на откритоъгълната глаукома, при повишено очно налягане. Прилага се също така и при лечението на глаукома при бебета и деца.

УНИЛАТ капки за очи се прилага при деца над 18 години, при възрастни жени и мъже. Не са правени изследвания на деца, родени преждевременно.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с УНИЛАТ капки за очи?

  • Ако сте бременна или кърмите.
  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество латанопрост или някоя от помощните съставки в този медикамент (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако ви престои операция на очите, в това число и на дете.
  • Ако детето ви или вие имате замъглено зрение, дразнене, болка и възпаление на очите.
  • Ако страдате от така наречените сухи очи.
  • Ако пациентът страда от недобре контролирана астма или тежка форма на астма.
  • Ако пациентът носи контактни лещи, трябва стриктно да спазва инструкциите за използване на този медикамент.
  • Ако страдате или преди сте имали вирусна инфекция на очите, причинена от HSV – херпес симплекс вирус.

Споделете с лекуващия ви лекар какви други лекарства пиете, дори да са на свободна продажба. Тъй като лекарството е очен разтвор, неговата употреба няма връзка с приема на храна и напитки.

Възможно е след накапването за кратко време зрението ви да се замъгли. Изчакайте отново да се избистри и едва след това шофирайте или работете с машини. Свалете, ако носите меки контактни лещи, преди употребата на този медикамент. Можете да ги поставите отново след минимум 15 минути. Ако почувствате болка или парене в окото – консултирайте се с лекаря ви преди да продължите лечението.

Внимание! Медикаментът УНИЛАТ капки за очи може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Прочетете много внимателно какви могат да са те в листовката, която е приложена в опаковката на това лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът УНИЛАТ капки за очи?

Латанопрост – 50 микрограма в 1 мл разтвор, е активното вещество в това лекарство. Освен това като помощни съставки то съдържа още натриев хлорид, Е339а – натриев дихидроген фосфат монохидрат, разтвор на бензалкониев хлорид, Е339b – безводен динатриев фосфат, вода за инжекции, натриев хидроксид и солна киселина, които коригират рН.

Дозировка: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Препоръчителната доза за възрастни и деца е по 1 капка 1 път на ден в засегнатото око. Добре е да правите това вечер. Не превишавайте препоръчителната доза – по-голямото количество на това лекарство може да снижи ефикасността му.

В листовката на УНИЛАТ капки за очи подробно са описани последователните стъпки за прилагане на лекарството. Спазвайте ги стриктно. Лечението се прекратява само след указанията на лекар.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, далече от преки слънчеви лъчи, в оригиналната опаковка. Съхранява се в хладилник при температура от 2 до 8 градуса преди първото отваряне на флакона. След това при температура под 25 градуса. Това лекарство не бива да се замразява.

Имайте пред вид, че след първото отваряне срокът на годност на този медикамент става 28 дни.

Една опаковка от лекарството УНИЛАТ капки за очи съдържа 2,5 мл.

Носител на разрешението за употреба и производител: UNIMED PHARMA spol. s r.o.- Словакия.

Средна цена в аптеките 12-13 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *