Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 важни съвета за грижа за кожата през есента

Дерматоложката Джулия Цу, директор на “Dermatology of Wall Street”, дава важни препоръки за грижа за кожата през есенния сезон

грижа за кожата
Източник на изображението: https://pixabay.com/

Прочутата дерматоложка споделя 4 промени в рутинната си грижа за кожата по време на прехора от лято към есен, за да облекчи ефектите от променящото се време.

„Нашата кожа постоянно взаимодейства пряко с околната среда и промените в нея влияят на кожата”, казва докторката.

По-ниските температури, по-ниската влажност и по-малкото ултравиолетови лъчи от слънцето правят кожата по-склонна към сухота и чувствителност.

„Аз имам комбинирана кожа. Като цяло хората с такава кожа трябва да дадат приоритет на средствата за почистване на кожата и да избягват по-плътни кремове и мехлеми през есенно-зимния сезон”, споделя д-р Цу.

Дерматоложката казва, че няма твърди правила за това какво да се прави и какво да не през есента, тъй като грижата за кожата е много индивидуална. Но все пак има 4 ключови общи препоръки за грижата за кожата през този сезон.

 

Хидратирайте кожата повече

 

Използването на повече и по-тежки овлажнители е изключително важно през сесента. Д-р Цу препоръчва използването на повече кремообразни овлажнителни, а не на лосиони, защото те са по-плътни и могат да компенсират за по-сухия въздух. Освен това е препоръчително хидратацирането да се прави по-често.

 

Избягвайте горещите душове и вани

 

Когато навън е хладно, няма нищо по-приятно от това да се приберете вкъщи и да се потопите в гореща вана или да си вземете горещ душ. Но докато тези дейности са релаксиращи, те не са полезни за кожата.

Колкото по-гореща е водата, толкова повече изсушава кожата. Подобно на слънчевото изгаряне, горещата вода причинява възпаление и нарушава естественото секретиране на мазнини. За да предотвратите допълнително изсушване на кожата, е добре да се къпете с топла, но не гореща вода.

Също така на излизане от ваната или душа, подсушете кожата си с кърпа, но без да я търкате. Това ще предотврати прекомерното ексфолиране и ще помогне на кожата да запази влажността си.

Д-р Джулия Цу есеена грижа за кожата
Д-р Джулия Цу, дерматолог и директор на “Dermatology of Wall Street”

Ексфолирайте кожата по-рядко

 

Ексфолирането може да помогне за премахване на потта, мазнините и мъртвите кожни клетки, които се натрупват и могат да причинят обриви. Но според д-р Цу, кожата трябва да се ексфолира по-често през лятото и по-малко през есента и пролетта.

„Внимавам да не прекалявам с ексфолирането, защото има деликатен баланс между запазването на целостта на кожаната бариера и отделянето на нежеланите мъртви кожни клетки”, категорична е дерматоложката.

 

Не забравяйте да пиете много вода

 

Въпреки че има много различни мнения относно количеството вода, което трябва да пиете, се смята че между 4 и 6 чаши са достатъчни за здрав човек. Ако тренирате или приемате определени лекарства, може да се наложи да пиете и повече.

Препоръчително е и да ядете храни, които съдържат много вода и действат хидратиращо. Краставиците и марулята са чудесен избор, защото съдържат голямо количество вода и много малко количество захар.

 

Грижете се за кожата си през есения сезон

 

За мнозина, грижата за кожата е форма на грижа за себе си. За други това е превантивна мярка за появата на пъпки и забавяне на признаците на стареене.

Каквито и да са вашите цели, не позволявайте на по-студените сеозни да ви възпират. Основата на вашата рутинна грижа за кожата трябва да бъде хидратация, подхранване, превенция и защита.

Източници: https://www.insider.com; https://thegoodfaceproject.com; https://www.drfarrior.com

Крем с масло от козе мляко
Крем с масло от козе мляко – за млада, здрава, хидратирана и красива кожа

грижа за кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *