ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вивейс Дуо – два медикамента в един за лечение на високото кръвно налягане

С медикамента Вивейс Дуо се лекуват пациенти, страдащи от високо кръвно налягане, когато вече са се повлияли добре от амлодипин и рамиприл, приемани като два отделни медикамента.

Рамиприлът намаляват веществата в организма, които причиняват хипертония. Разширява и отпуска кръвоносните съдове. Подпомага изпомпващата функция на сърцето. На свой ред амлодипинът също действа разширяващо на кръвоносните съдове.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Вивейс Дуо?

  • Ако сте алергични към активните вещества в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги описани подробно по-долу). Или ако сте получавали ангиодем. Проявите на алергия могат да са затруднено дишане, зачервяване на кожата, сърбеж.
  • Ако сте на диализа или имате други бъбречни проблеми.
  • Ако страдате от аортна стеноза.
  • Ако след прекаран инфаркт страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако пиете или преди сте пили лекарството сакубитрил/валсартан, тъй като може да предизвика опасен ангиодем.
  • Ако имате здравословни проблеми с бъбреците, черния дроб или сърцето.
  • Ако продължително време сте пили или в момента пиете диуретици, ако сте повръщали и имате диария и сте изгубили много соли.
  • Ако ви предстои лечение на алергия, причинена от ухапване на насекоми.
  • Ако ви предстои хирургична или дентална операция с поставяне на упойка.
  • Ако страдате от системен лупус еритематозус или склеродермия.
  • Ако сте в хипертонична криза.
  • Ако е нужно дозата да ви бъде повишена поради старческа възраст.
  • Ако ви се появи продължителна суха кашлица.
  • Ако повишеното ви кръвно налягане не спада достатъчно.
  • Ако пиете някакъв друг медикамент срещу хипертония. Споделете с лекуващия ви лекар какви други лекарства пиете, дори такива, които са на свободна продажба в аптеките.

Внимание! При внезапно подуване на лицето, устните, гърлото, езика, шията, а също така на краката и лицето, ако получите уртикария или затруднено дишане и преглъщане това е признак, че получавате тежка алергия. Това лекарство може да предизвика и много други сериозни нежелани странични реакции. Ето защо много внимателно прочетете какви могат да са те – описани са в

Това лекарство НЕ се препоръчва на лица под 18 години. Вивейс Дуо може да предизвика замайване, да се почувствате зле и поради това да влияе на работата с машини или на шофирането.

НЕ пийте сок, не яжте грейпфрут докато се лекувате с Вивейс Дуо – комбинацията им може да доведе до непредсказуемо спадане на кръвното налягане. Бременните и кърмещите жени задължително трябва да се консултират с лекар дали да се лекуват с този медикамент.

Какви вещества съдържа медикаментът Вивейс Дуо?

По 5 мг или 10 мг рамиприл и амлодипин безилат във всяка капсула, които са активните вещества в това лекарство. Като помощни съставки съдържа още микрокристална целулоза, прежелатинизирано царевично нишесте, калциев хидроген фосфат, натриев стеарил фумарат, натриев нишестен гликолат тип А, Е172 – червен железен оксид, Е172 – жълт железен оксид, Е171 – титанов диоксид, Е172 – черен железен оксид, желатин.

Вивейс Дуо практически почти не съдържа натрий – едва по 23 мг в капсула.

Дозировка: Спазвайте стриктно предписанията на лекаря. Капсулата се приема с вода цяла винаги по едно и също време преди или след храненето. Обичайната дозировка е по една капсула на ден. Не пийте лекарството със сок от грейпфрут, не яжте този плод.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, далече от преки слънчеви лъчи при температура под 30 градуса по целзий, в оригиналната опаковка.

Една опаковка с медикамента Вивейс Дуо съдържа 30 капсули.

Носител на разрешението за употреба:Teva B.V – Нидерландия.

Производител: Adamed Pharma S.A. – Полша.

Средна цена в аптеките 11-12 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *