ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Високото кръвно може да замазва образите пред очите

Преди месец забелязах, че при четене буквите се размазват и полагам усилие, за да мога да прочета нещо, освен това от време на време имам съвсем леко моментно замайване на главата. Ходих при очен лекар, но той каза че не се касае за някакво нарушение на зрението. Изказа предположение ,че това е последствие на високо кръвно налягане. Аз съм на 29г., кръвното ми се движи в границите около 140 на 90, което мисля е нормално.

Цветана Гемишева, Пловдив.

Ако при Вас има снет пълен очен статус /включващ и очни дъна/, измерена е зрителната острота , измерено е очното налягане, изследвани са зрителните полета и няма отклонения, обърнете внимание изключително на промените в кръвното налягане, като се обърнете към вашия лекуващ лекар за изследване и проследяване.
Ако това не е направено, а оплакванията продължават въпреки добре контролираното кръвно налягане, може би ще бъде уместно въпросните изследвания на очите да се направят, а очното налягане да се проследи.
Д-р Добрина Златарева, офталмолог – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *