Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Оперативната пластика отпушва тръбите при стерилитет

Моят случай е следният: От 4 години със съпруга ми обикаляме из болниците, за  да установим каква е причината да не мога да забременея. Първо на съпруга ми му направиха операция хидроцеле след нея той е добре освен че има леко възпаление. Получихме и  хламидии за което никой не ни казва как да ги лекуваме. На мен ми правиха изследвания докато установят чрез цветна снимка непроходими тръби. След това ми правиха лапароскопия. Установи се, че лявата тръба пропуска на капки, дясната е напълно запушена и двата фимбриални апарата са нарушени. От тук нататък не знаем какво да предприемем, кой лекар ще ни поеме и двамата и ще ни каже пътя до край. Дали пластика, дали продухване, дали антибиотици. От провинцията съм и искам също да ми отговорите: Има ли клинична пътека, по която ще ни лекуват в София или всичко ще е на частно.

Анелия Стоенчева, Русе.

За съжаление все още няма такава клинична пътека. Въпросът е при лапароскопията установено ли е къде е запушването и въобще правени ли са опити за оперативна корекция на пораженията. При нас такива операции се правят както по стандартен оперативен начин (коремна операция), така и по лапароскопски начин. Ако запушването е във фимбриалният край на тръбите и лигавицата на тръбите не унищожена от възпалителен процес е възможна оперативна корекция. Доколкото разбрах всъщност запушените тръби са проблема при Вас. Мъжът Ви е с нормална спермограма?! Правени са изследвания за изключване на имунологичен стерилитет? Продухването няма да даде резултат. Между другото то така или иначе вече е направено- при цветната снимка и при лапароскопията. Така че оперативната пластика остава единствен начин за Вас. Не зная от къде сте, но ако Ви е удобно заповядайте при нас. Такива операции правим от много време и имаме добри резултати. Ако решите в София, за да Ви препоръчам лекар.

Д-р Богомил Бойчев – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Оперативната пластика отпушва тръбите при стерилитет

  1. Pingback: Лапароскопията е висшият пилотаж в хирургичната интервенция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *