Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трябва ли да потискаме кашлицата?

Често нашите читатели ни питат какво трябва да предприеме болен с нестандартно възпаление на белите дробове? Непременно ли трябва да лежи в болница?

Отговорът е еднозначен. Ако пневмонията е вирусна, е изключено да се лекува у дома. В други случаи ако възпалението не е много тежко, можете да се лекувате в домашни ус­ловия. Сега вече съществуват редица мощни антибиотици на таблетки. Продължителността на лечението с антибиотици зависи от тежест­та на пневмонията. При обичайната бактериална пневмония то може да продължи 7 до 10 дни. Нетипичната форма на заболяването се лекува не по-малко от две седмици. При възпа­ление на белите дробове е важно да не се потиска кашлицата. Можете да приемате отхрачващи лекарства, как­то и билкови средства за разреждане на секретите. И дори е нужно да ги приемате. За предпочитане са препа­ратите на основата на мащерката, сладника и други/Непременно трябва да приемате аптечни препарати за разреждане на секретите. Когато температурата е висока, си остане­те на легло. Но веднага щом спадне, започнете да се движите. Сменяйте често положението на тялото си в леглото, разхождайте се из стаята – това ще помогне за по-бързото оз­дравяване. Ако температурата не е надвишила 39 градуса и се чувствате горе-долу нормално, не опитвайте изкуствено да я сваляте.

При треска се активизират за­щитните сили, а вирусите и ми­кробите по-лесно се „предават“ на действието лекарствата. Ако обаче страдате от сърдечни болести, от силно главоболие или болки в муску­лите и тялото – тогава непременно понижавайте температурата. Ако нямате противопоказания, при въз­паление на белите дробове се пият много течности: сокове, витаминни настойки – на основата на шипката или глоеа. Минерална вода също, по- слаб чай – около 2 литра на ден – често по малко, не наведнъж. И яжте само ако ви се появи апетит – храната да е лека и лесно да се усвоява – млечни и зеленчукови супи, плодови салати, течни каши, йогурт, извара.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *