ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За да сте здрави и да имате добър сън не използвайте сапуни

Ако имате проблеми със съня, се опитайте преди лягане да изядете 1-2 лъжици мед. Той навлиза в кръвта ни след 20 мин. и действието му започва тогава, като отпуска тялото ни и така може по-лесно да заспим. В случайте на хронична умора народната медицина препоръчва да се консумира преди лягане една лъжица мед примесена с една лъжица прясно изцеден лимонов сок и след това да се изпие една чаша топла вода.

Не е препоръчано обаче преди лягане да се взима топъл душ и особенно да се използва сапун. Са пунът е алкален разтвор, който прониква в кожата ни и повишава умората натрупана в тялото ни през деня. Ако е необходимо да вземете душ преди лягане и да използвата сапун тогава след като се изкъпете е необходимо да разтворите във вода лимонов сок или ябълков оцет и с нея да облеете тялото си.

Важно е също така да се знае, че много съставки на сапуна са вредни за човешкия организъм. Ако използвате сапун вие се доближавате по-близо до умора, гадене, виене на свят, мигрена, обриви, екземи, проблеми със синусите, дерматит и т.н. приблизително 30% от твърдите и 75 % от течните сапуни са антибактериални, което означава, че съдържат Триклозан. Триклозана е синтетичен химикал, който се разгражда бързо, когато е под въздействието на хлорирана вода и произвежда токсични химикали, включително и хлороформ. Триклозанът също така реагира и със свободния хлор в чешмяната вода и така произвежда по-малки количество от други съединения. Повечето от тези междинни продукти се превръщат в диоксини при излагането на ултравиолетови лъчи. Въпреки, че диоксините, които се произвеждат са в малки количества те са изключително вредни и оказват неблагоприятно влияние върху ендокринната система на човек. Опитайте се да избягвате и сапуни, които съдържат натриев лаурил сулфат, който е вреден за мозъка, сърцето, далака и черния дроб.

За да сте здрави и да имате добър сън избягвайте употребата на сапуни или поне на сапуни с „лоши съставки”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *