Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Високите нива на астигматизъм предизвикват главоболие

Астигматизмът е състояние, при което формата на предната част на окото не е изцяло кръгла и това води до замъгляване на зрението. Това състояние обикновенно е придружено с други условия, при които формата на окото не е нормална например при късогледство или при дълекогледство. Тези неща обикновенно се лекуват с очила.

Когато погледнем към даден обект, светлината преминава в окото през роговицата и лещата, както и върху светлочувствителна мембрана разположена в задната част на очите това е така наречената ретина. За да виждате ясно роговицата и лещата трябва перфектно да фокусират светлината върху ретината. Астигматизма се получава, когато роговицата е с крива форма или лещата не е симетрична. Следователно светлинните лъчи не са фокусирани точно върху ретината, което води до размазвани и изопачаване на полученото изображение.

Астигматизма е най-разпространен в Източна Азия. Около 40 % от хората, които носят контактни лещи или очила имат и астигматизъм. Доказано е, че почти при всички хора има някаква степен на астигматизъм, но при повечето това не е достатъчно за да доведе до загуба на зрението. Повечетто от хората са родени с астигматизъм и това се нарича вроден астигматизъм. Придобитите причини за астигматизъм са следните: наранявания и инфекции, кератоконус, ечемик, очна операция, катаракта, отлепване на ретината, глаукома, трансплантация на роговицата и т.н.

Високите нива на астигматизъм може да предизвикат главоболие, напрежение в очите и умора, а ниските нива не предизвикват никакви симптоми. Високите нива на астигматизъм може да доведат и до замъглено зрение на всички страни, напрежение в очите и лесна умора и главоболие.

Лечението на астигматизма зависи от тежестта му. Най-често за лечението на астигматизма се използват очила или контактни лещи. В някои случай може да се наложи и хирургична намеса. Това зависи от тежестта на заболяването

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Високите нива на астигматизъм предизвикват главоболие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *