Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта за намаляване на холестерола с алое вера

Намаляване на холестерола с помощта на плодове и алое вера

Високият холестерол е проблем, който засяга много, особено хората, живеещи в развитите страни включително и у нас. За щастие можете да намалите холестерола си помощта на този сок.

Какво е висок холестерол?

Високият холестерол се причинява от прекомерното натрупване на липиди, мастна субстанция, която се намира във всички клетки на тялото ви, във вашите артерии. Липидите се секретират естествено от черния дроб, но могат да се усвоят и когато ядете определени храни, които ги съдържат.

Липидите са жизненоважни за някои от процесите в тялото ви. Високите нива обаче могат да доведат до сериозни здравословни проблеми.

Най-тревожният факт е, че много хора пренебрегват това състояние. В крайна сметка няма очевидни симптоми, докато не причини много щети.

Поради тази причина трябва периодично да си правите кръвни изследвания. Ако резултатите ви не да добри, вземете незабавни мерки за намаляване на холестерола.

За щастие, в допълнение към медицинското лечение, има естествени начини, по които можете да помогнете за стабилизирането на вашия холестерол.

Един от тях е сок от алое вера, краставица и грейпфрут. Този сок почиства артериите ви и премахва всички остатъци от него.

Ползите за здравето от сока от алое, краставица и грейпфрут

Съставките, които съставят този натурален сок, осигуряват големи количества основни хранителни вещества, които тялото ви абсорбира. По този начин те спомагат за подобряване на процесите, които разграждат излишния холестерол, открит в кръвта.

Освен това тази напитка е пречистваща и диуретична, което ще ви помогне да отслабнете и ще намали риска от сърдечно-съдови заболявания.

Нека разгледаме всички предимства на всяка съставка по отделно.

Алое вера за намаляване на холестерола

Лечебните свойства на гела от алое вера се използват в алтернативната медицина от стотици години.

Това растение, известно със своите антисептични, противовъзпалителни и антиоксидантни съединения, е в състояние да защити тялото ви и да насърчи облекчаването на множество здравословни проблеми.

Това е много полезно за вашето здраве на кръвообращението. Това не е само защото намалява възпалението, но и защото хранителните вещества помагат за елиминирането на липидните плаки, които се образуват във вашите артерии.

Неговите естествени фибри, в допълнение към аминокиселините и витамините, намаляват нивата на лошия холестерол и повишават добрия холестерол.

Освен това е отличен начин за премахване на токсините от кръвния поток и също така помага в борбата със задържането на течности.

Ползите от краставицата

Краставицата е нискокалоричен зеленчук, чиито богати хранителни вещества са много полезни за намаляване холестерола.

Богата на вода и антиоксидантни съединения, краставицата намалява окисляването на мазнините в тялото ви, предотвратявайки синтеза на холестерол.

Междувременно неговите витамини и минерали намаляват образуването на плаки в артериите и поддържат добра циркулация.

Освен това фибрите помагат за улавянето на вредните мазнини от храната, която ядете, предотвратявайки задържането им от тялото.

Краставицата съдържа и калий, който помага за намаляване на задържането на течности и предотвратява високото кръвно налягане.

Ползите за здравето от грейпфрута

Грейпфрутът стана популярен последните години като плод, който пряко може да повлияе при загубата на тегло и като средство за намаляване холестерола.

Повишава антиоксидантната активност в кръвния поток, минимизирайки отрицателното въздействие на свободните радикали и намалявайки образуването на плаки в артериите.

Диетичните фибри помагат за намаляване на абсорбцията на холестерол в червата, като същевременно подобряват храносмилането на мазнините.

Плюс това, това е пречистваща храна, която елиминира токсините от тялото и също така насърчава доброто кръвообращение.

 

Съставки за сока:

  • Сокът от 5 грейпфрута
  • 2 супени лъжици гел от алое вера (30 г)
  • 1/2 от краставица
  • Сокът от половин лимон
  • 1 скилидка чесън (по желание)

Подготовка:

  • Изстискайте сока от грейпфрут и го добавете към блендера заедно с гела от алое, краставицата и лимоновия сок.
  • Блендирайте, докато получите гладка напитка и сервирайте веднага.

 

Източници: https://pixabay.com/https://www.alphafoodie.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *