Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хората с мозъчен кръвоизлив с голям шанс за възстановяване

Съпругът ми прекара мозъчен кръвоизлив преди 3 месец. Невролог го взе на диспансерно наблюдение. Интересува се освен назначеното лечение, какво друго трябва да прави, за да се възстанови и какви са прогнозите.

Ваня Димитрова, Варна.

Много е добре, че съпругът ви се наблюдава от невролог. Това във вашия случай е задължително.Хората прекарали мозъчен кръвоизлив по принцип имат по-добра възстановителна перспектива от тези, които са прекарали исхимичен мозъчен инсулт /инфаркт/, които се дължи на липса на оросяване на част от мозъка.Изключително важно във вашия случай е навременната и правилно проведена рехабилитация. Тя включва система от физически упражнения, които целят раздвижване на крайниците. Рехабилитацията трябва да се назначи от специалист.

Особено важно е и контрола на кръвното налягане. Препоръчително е да се използват АСЕ  инхибитори и диуретици, калциеви антагонисти.Сигурно вече знаете, че съпругът ви трябва да спазва и диетичен режим, при който трябва да се консумира храна бедна на готварска сол и животински мазнини.Целият процес вероятно ще продължи 1-1,5 години, като съпругът ви трябва да се въоръжи с много търпение.

Д-р Танко Начев е невролог, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел. : 0898 / 990-788.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *