Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 прости неща, които биха могли да намалят риска от рак на гърдата

1. Ограничете се до две или три алкохолни напитки седмично
Алкохол, консумиран дори в малки количества, се смята, че увеличава риска от рак на гърдата. Повечето лекари препоръчват намаляване на виното, бирата и твърдия алкохол.
Скорошно проучване показва, че връзката между пиенето и рак на гърдата е особено силна в 70% от туморите, известни като хормон-чувствителни.

2. Упражнявайте се най-малко три пъти седмично (по-често е дори по-добре)
И когато правите упражнения, поддържате сърдечна честота над основното ниво за минимум 20 непрекъснати минути. Дългите разходки също са хубави, но са нужни по-енергични упражнения (трябва да се потите!), които наистина помагат на сърцето и намаляват вашия риск от рак.

3.Поддържайте телесното си тегло или отслабнете ако сте с наднормено
Изследванията показват, че е с наднормено тегло или затлъстяване (особено ако сте след менопаузата) увеличавате риска, особено ако наддадете в по-късните си години. А изследване, публикувано през март 2008 г. от учени от университета в Хюстън, показва, че жените със затлъстяване и наднормено тегло имат по-нисък процент на оцеляване при рак на гърдата и по-голям шанс за развитие на по-агресивни болести в сравнение с жените със средното тегло или поднормено.

4. Правете ежемесечен самостоятелен преглед на гърдите си
Бъдете сигурни, че имате правилните инструкции и техниката си преглеждане и го правите редовно. Хубаво е да следиш промените в тялото си и ако има нещо необичайно то да бъде хванато навреме.

5. Правете си мамография веднъж годишно след 40
Откриването на тумор в начален стадии повишава значително шансът за оцеляване: Пет годишния процент на оцеляване може да бъде по-висока от 98% за най-ранния стадий на локализирано заболяване, но варира около 27% за късните етапи или метастазирал рак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *