Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предотвратете появата на пърхот с шампоани

Кожата ви постоянно се подновява, а мъртвите клетки от скалпа падат, като под тях се образуват нови клетки. Всеки един човек губи клетките на кожата си по този начин. Заради този процес по кожата на главата много често се появява пърхот. Люспите на пърхота са достатъчно големи за да могат да се видят с просто око. При появата на пърхот по скалпа може да се появят сърбежи. Медицинското название на пърхота е питириазис и това е най-често срещаното състояние на скалпа.

Много хора смятат, че получават пърхот, защото кожата на главата им е прекаленно суха и по тази причина спират да използват шампоани или я мият по-рядко. Това обаче не е вярно пърхотът се появява само заради по-бързата смяна на клетките на кожата или заради инфекция на скалпа. Смята се също, че появата на пърхот е свързан с свръхрастеж на гъбички по кожата.

Твърде трудно може да бъде предотвратена появата на пърхот. Това състояние обаче може да бъде контролирано и може да се преборите с него с напредване на възрастта. За целта може да използвате шампоани против пърхот съдържащи антимикробните вещества селен сулфид или цинк пиритион те са много полезни при лечението на пърхот. Може също така да използвате противогъбични шампоани съдържащи кетоконазол те са много ефективни при лечението на пърхот. Тези шампоани трябва да използвате от две до четири седмици за да изчистите пърхота напълно. След това трябва да го използвате на всеки две седмици за да предотвратите появата на пърхот отново.

Трябва да се обърнете към личния си лекар, ако:

  • Вашият пърхот продължава въпреки използваните шампоани.
  • Пърхотът ви става по-тежък.
  • Мащабно засяга и други части на тялото ви.

Всичко това може да се случи, ако имате други кожни заболявания, като например себореен дерматит, екзема или псориазис. Тежките случай на пърхот са причинени от болест наречена себореен дерматит. Себореята може да обхваща по-голяма площ от тялото и да се влошава през зимата. През лятото слънцето облекчава симптомите. Гъбата Malassezia е значим фактор за появата на себореен дерматит. Стресът и сериозните заболявания също може да увеличат пърхота.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *