Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако лечението при варицела закъснее, има опасност от сериозни увреждания

За съжаление се случ­ва и така, че външните прояви тъкмо са изчезна­ли, а засегнатото място продължава да боли. Това става, защото в основа­та на тази болест лежи увреждане на нервната система: филтриращи­ят вирус, причинител на херпеса, предизвиква възпаление на нервните възли, наречени ганглии. Болката в случая е първа­та и най-упорита проява на болестта. Само при децата херпес зостер протича безболезнено. Ако във възпалителния процес се въвлекат междупрешленните ганглии, което обикновено се случва, възниква болка между ребрата. Ако оба­че бъде засегнат нервни­ят възел в основата на главния мозък, болката се локализира в зоната на първото (или второто и третото) разклонение на троичния нерв.

При своевременно започнато лечение бо­лестта протича бла­гоприятно. Болката отслабва, а след това и съвсем изчезва, спо­ред затихване на въз­палителния процес и изчезване на кожни­те обриви – например две-три седмици след началото на заболя­ването.

Когато лечението закъснее, болестта се задълбочава и води до усложнения, предимно невралгия. В такава си­туация болките продъл­жават още дълго време, понякога с години.

Херпес зостер може да предизвика и други усложнения – напри­мер пиодермия – това е гнойно увреждане на ко­жата. А също и гнойни рани,белези, невралгия и пареза на мускулите, пареза на троичния или лицевия нерв, гнойни рани по роговицата и т.нар. панофталмия.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Ако лечението при варицела закъснее, има опасност от сериозни увреждания

  1. Pingback: Как да се справим с варицелата? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *