ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Марва Оганян: Лечение на главоболие и мигрена без хапчета

Колко хора по света страдат от главоболие? Почти всеки, поне веднъж седмично! Продължително, упорито или, обратно – периодично, но не по-малко болезнено

главоболие
Марва Оганян

Главоболие може да се появи от настинка, след грип, от високо кръвно, от това, че човек е изнервен или преуморен. Болки има в цялата глава, в предната или само в тилната част.

Понякога болката се концентрира само в едната половина на главата и това се нарича мигрена. Такава болка е особено силна, а някои я наричат и ослепяваща, заради това, че може да засегне само едното или и двете очи.

Как хората лекуват главоболие?

Най-често срещаното средство са болкоуспокояващите: Аналгин, Парацетамол, Нурофен, Ацефеин.

След това идва старото и често използвано средство – акупунктурата, която е на 5 хиляди години! Акупресурата също е не по-малко древна. Но се оказва, че резултатът от прилагането на тези два древни китайски метода помагат горе-долу така, както и лечението с лекарства. Резултатът е кратък и човек отново започва да се чуди как да се справи с досадното главоболие.

По същия начин действа и симптоматичното лечение (на признаците), със или без „химия“. За ден-два атаката на главоболието утихва, но после се връща с нова сила.

Къде е причината за това страдание?

Остеохондроза? Проблеми с гръбначния стълб? Но дори мануалната терапия не помага. Високо кръвно налягане? Как да го намалим, за да не се вдигне отново, съпроводено от типичното за хипертонията главоболие?

Много въпроси и почти никакви отговори.

Но тези отговори могат да бъдат намерени само чрез ИЗУЧАВАНЕ НА ПРИРОДИТЕ ЗАКОНИ, обмяната на веществата в човешкото тяло и нарушенията на този метаболизъм.

И така, преди 200 години английският лекар и биохимик Александър Хейг открива, че има само една причина за всякакъв вид главоболие: НАТРУПВАНЕ в мозъчните обвивки на химикал – един от крайните продукти на протеиновия метаболизъм в тялото, наречен ПИКОЧНА КИСЕЛИНА.

Особено много пикочна киселина се натрупва при мигрена, настинка, грип, високо кръвно налягане. Но трябва да е ясно, че пикочната киселина може да се натрупва не само в менингите, но и в ставите. Тогава пациентът страда от един от видовете полиартрит – ревматичен, инфекциозен, неспецифичен, артроза и др., или – в бронхиалната лигавица – тогава има бронхиална астма. Ако е в стомашната лигавица, говорим за язва на дванадесетопръстника. А пикочната киселина, натрупана в кожата носи със себе си екзема, псориазис и т.н.

Ако има само една причина – замърсяване на тялото с пикочна киселина, тогава трябва да намерите начин да се отървете от нея, да почистите организма, за да не се появят болестите, които тя причинява.

Пикочната киселина има кристална структура

Практически е неразтворима в кисела среда, докато в неутрална се разтваря. В тъканите на тялото се отлага под формата на миниатюрни кристалчета с много остри ръбове. Това са травматични клетки, които „закачат“ нервните окончания и стволовете – оттам идва и болката!

Ето защо, за да се отървете от пикочната киселина, е необходимо преди всичко да я РАЗТВОРИТЕ И ОТСТРАНИТЕ от тялото през бъбреците. За това трябва да ПРОМЕНИТЕ СРЕДАТА, в която са тъканите, ОТ КИСЕЛИННА НА АЛКАЛНА. Това може да се постигне само чрез промяна на естеството на храната – преобладаване на сурови растителни продукти в менюто, пресни плодове и зеленчуци, мед и прочистване на кухините на тялото, като преди всичко се наблегне на червата.

Моят дългогодишен опит в лечението на главоболие при най-различни пациенти – от деца до възрастни хора, показва, че почистването на червата чрез прием на много течности, съчетано с временно въздържание от храна, а след това преминаване на растителна диета в определени комбинации, напълно лекува главоболие. И това се случва без значение какво е неговото естество – било то болка, свързана с високо кръвно налягане, грип, синузит, преумора, безсъние, мигрена. В същото време кръвното налягане при пациентите се нормализира, те се отървават от синузит, алергични реакции от всякакъв произход, полиартрит, проблеми със съня, екзема, бронхиална астма, пиелонефрит и др.

По-малко храна, по-малко болка

Трябва да се знае, че когато се въздържате от храна, е необходимо да се пият настойки от лечебни билки. Използвайте такива, които растат в региона, в който живеете. Подслаждайте ги с мед и лимонов сок в продължение на 7–14–21 дни (в зависимост от възрастта и продължителността на заболяването и др.). Изчиствайте дебелото черво ежедневно с клизми, след което преминете към диета със сурови плодове и зеленчуци за период от три до шест седмици и ще се отървете от болката, която ви измъчва от години!

Лятото е прекрасен период, през който природата ни дава най-добрите си дарове: плодове и пресни зеленчуци. Възползвайте се от това време на годината, започнете да лекувате старите и новите заболявания по законите на всемира, а не в разрез с тях – лекарства, игли, цигари и т.н., и тя ще ви възнагради с добро здраве и дългогодишна радост от живота.

Откъс от книгата на Марва Оганян „Златни правила на естествената медицина“

***

Коя е Марва Оганян

Марва Оганян е общопрактикуващ лекар и биохимик. През 1973г получава научна степен – кандидат на биологичните науки, заради дисертация на тема „Биохимия на хормоните на хипоталамуса”.

Работила е в климатичните курорти на Армения като лекар – балнеолог и физиотерапевт. От 1980г до момента (на възраст 87 години) изнася лекции по хранителна биохимия и натуропатия в Русия и Европа, като не е преставала да приема пациенти. Към днешна дата, благодарение на нейните съвети, повече от 10 хиляди болни напълно са се отървали от такива проблеми като алергии, хипертония, астма, анкилозиращ спондилит, хронична умора, диабет тип 1 и тип 2, наднормено тегло, главоболие, мастопатия и безплодие.

Спрей за глава
Избавете се от главоболието, мигрената и силния стрес с билковия Спрей за глава

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *