Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„Ледените пръсти” са от стрес и тревоги

Заболяване не е рядко. но много от пациентите решат, че това е дребно нещо и не си струва да занимават лекаря с него. С течение на времето обаче признаците засилват и стават застрашителни.

Заболяването се нарича :ледените пръсти” или „болест на Рейно”. То засяга главно жени в климакса, по-рядко-млади жени. Започват да побледняват и изтръпват дългите пръсти на ръката-втори, трети и четвърти. Чувства се и неприятно мравучкане, а също-и леки болки. Явлението се дължи на силно свиване на артериите, които хранят пръстите. Тези артерии не са увредени, те се свиват поради неправилно провеждани нервни импулси. Има доста различни причини за това състояние, но всички те са на нервна основа. Много влияят продължителните тревоги, стресът, които не отзвучава. Лечението е в ускорение на нервна система. Може да се взема Беналгин-по 1 таблетка вечер, или когато пристъпите са зачестели. Ако неврологът прецени, може да предпише и лекарства като Трентал, които разширява малките артерии на ръцете и краката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *