Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво е импетиго?

Импетигото е високо заразно заболяване на кожата причинено от бактериите стафилокок. Тази болест не е опасна, но е изключително заразна. Импетигото може да причини друго заболяване, като например екзема. Тя се появява от 4 до 10 дни след инфекцията.

Най-застрашени от развититето на тази инфекция са деца и юноши страдащи от атопичен дерматит. Диабетиците са другата група хора, които може да развият импетиго, както и хора с потисната имунна система.

Импетигото се лекува и е възможно да се излекува в рамките на три седмици. Това заболяване може да изчезне и само, но тъй като е много заразно се препоръчва лечението му. Преди да започнете лечението, което вашият лекар е препоръчал е добре да измиете засегнатите места с вода и сапун и да премахнете образувалата се кора. Много от общопрактикуващите лекари ще ви предпишат мехлем против бактериите, както и фузидова киселина, а в по-тежките случай антибиотици като флукоксицилин или еритромицин.

Важво е преди да започнете лечението да премахнете втвърдената кожа, защото под нея живеят бактериитеи така лечението няма да бъде успешно. Важно е след като вече детето е излекувано да се внимава много с все още незарасналите рани, тъй като най-малкото одраскване може да предизвика ново заразяване с бактерии и заболяването да се повтори отново. Посъветвайте детето си винаги да е с чисти ръце и да се стреми да използва кърпа за ръце, която да си е само негова. Обяснете на детето си, защо постоянно трябва да поддържа своята хигиена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *