ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви са рисковете при балонна ангиопластика

Балонната ангиопластика е метод, при който без отваряне на гръдния кош през голямата вена се вкарва в коронарен съд сонда със свито балонче в края. Стига се до стесняването на артерията, което е причина за стенокардия. Под рентгенов контрол балончето се надува, артерията се разширява. Стенокардията отзвучава. У нас тази манипулация е усвоена отдавна и тя е върнала физическите възможности и самочувствието някои хиляди пациента.

Усложненията при самата манипулация са нищожен процент и те се овладяват още на самото място в залата. По-съществено е, че поред статистиките около 20 % от пациентите се връщат за повторна болонна ангиопластика, защото каронарната артерия отново се запушва на същото или друго място. С най-голям риск от повторение на запушването са пациентите високи нива на холестерин и хомоцистеин. Това не зависи от техниката на манипулацията и умението на лекарите. Втората болонна ангиопластика вече се прави след подробна преценка за други оперативни възможности-например байпас.

В нашите клиники на всеки пациент след болонна ангиопластика се дават подробни указания за снижаване нивата на холестерин и хомоцистеин.  В тях се включва режим на хранене, почивка и физическа активност, както и лекарства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *