Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 видими признака на психо-старостта: разпознайте, отървете се, предотвратете

От тази статия ще научите да разпознавате седемте видими признака на психо-стареенето, как да победите напълно всеки един от тях и да предотвратите появата им изобщо

старостта

„Изглеждаш като на 50″… Не е много приятно е да чуете такъв „комплимент“, нали? Особено ако току що сте навършили 40. Много по-лошо е да не забележите, че по психологически причини изглеждате доста по-възрастни от календарната си възраст. В крайна сметка, ако това продължи с години, тогава тялото наистина ще остарее преждевременно.

Осанката на старостта

1 – Наднормено тегло

То ви носи „бонус“ 10 килограма и добавени плюс 5 години. Или повече, ако нямате късмет. По правило наднорменото тегло се причинява или поради психологически причини. Същите причини ще ви попречат и да се отървете от него.

Защита: Здравословно и умерено хранене и достатъчна физическа активност. Като цяло, вървете пеша!

2 – Прегърбване

Неправилната стойка ви кара да изглеждате като възрастно, нещастно и съсипано същество. Влияе на здравето и настроението. Често хората се „навеждат“ поради дълбоки психологически причини.

Изчистване: Създайте си навика да стоите, седите и да ходите с изправен гръб. Практикувайте следното: „залепете“ гръб към стената и останете така колкото се може по-дълго. Заедно с психолог се опитайте да се справите с неприятните емоции и състояния, които ви пречат да държите раменете изправени.

Защита: Винаги следете стойката си, тя е изключително важна за здравето, продължителността на живота и неговото качество.

3 – Провлачена походка

Тежка, наистина сенилна походка. Начинът, по който вървим, влияе върху това как „минаваме през живота“. И обратната връзка – психологическите проблеми се отпечатват върху походката, не позволяват на човека да крачи леко и уверено.

Изчистване: Овладейте техниката Power Walk с помощта на психолог.

Защита: Колкото и банално да звучи, ходете дълго и се старайте да го правите правилно.

Възраст, изписана на лицето

4 – Психологически бръчки

Тези бръчки не са свързани с годините, на които сте, а с постоянен престой в негатива и живот под стрес. Лесно добавят едно 10-15 години към истинската възраст.

Изчистване: Работете върху психологическите корени на микростресовете, свързани с конкретната бръчка.

Защита: Отпускайте лицето редовно. Правете „енергиен“ масаж – погладете го с длани, след като ги разтриете и затоплите предварително. Научете се да изключвате мислите, за да се предпазите от бръчки на челото. Това не означава съвсем да не мислите. Опитайте се поне да не разсъждавате над онова, което не може да промените.

5 – Маска вместо лице

Напрегнато изражение с минимални или дори липсващи изражения на лицето. Може да продължи години и да увеличи видимата възраст с 5-10 години. Това се случва, когато човек психологически е заседнал в една от социалните роли. Маската се сраства към лицето, вкаменява се и състарява притежателя.

Изчистване: Сменете плочата – излезте от образа и си намерете нова роля, сами или с помощта на надежден психолог.

Защита: Запишете се в любителска театрална школа, за да разнообразите израженията на лицето и жестовете. Старайте се да разговаряте колкото може по-често с хора, но офлайн – лице в лице, а не с помощта на някоя съвременна джаджа.

6 – Замръзнал поглед

Зениците се взират напрегнато в една точка. Движението на погледа в други посоки или в кръг е трудно заради физически дискомфорт и психологически блокаж. Мисловните способности са отслабени. Съзнанието няма бърз достъп до вътрешни ресурси: приятни спомени, положителни емоции. Такъв уморен вид се формира от много часове седене пред телевизора или компютъра и добавя няколко години към външния ви вид.

Изчистване: Направете няколко EMDR сесии с психолог, за да преодолеете блокираните състояния и да освободите очите си. Методът EMDR – (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), в превод означава десенсибилизация и повторна преработка на информацията чрез движение на очите.

Защита: Изхвърлете телевизора веднага! Ограничете комуникацията с вашия компютър и смартфон. Вместо това четете книги!

7. Прекалено много гримаси

Странни дисхармонични черти придобива лицето, когато човек се опитва да изрази повече от две емоции. Може би, особено когато е на 20-ина години, това не е чак толкова трудно. Онзи, който не дава почивка на гримасите сякаш се опитва да предаде едновременно две противоречиви състояния с израженията на лицето (лявото и дясното полукълбо се карат). Или някаква заседнала емоция прави усилия да се покаже на заден план.

Изчистване: Това е сложен проблем – не забравяйте да се свържете с психолог или поне поговорете искрено с някой приятел или просто доверен и мъдър човек.

Защита: Бъдете искрени!

Източник: www.psychologytoday.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *