Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли спасение от папиломите?

Здравейте, мога ли да се спася от папиломите и как? Вече съм се отчаяла и затова реших да потърся помощ от вас. Появиха яли се пъпчици, като малки зрънца по лигавицата на влагалището. Консултирах се с още двама специалисти, след като лечението не ми помогна да се справя с инфекцията, но без резултат. Надеждата ми е във вас.

Галя Христозова – Хасково

Появата на множество малки зрънца по лигави­цата, покриваща входа на влагалището, може да се дължи на три коренно различни причини:

Инфекция с вирусите на човешкия папилом, т.е зрънцата представляват същински папиломи. До­казателства, че това е така, дават вирусологичните изследвания (ДНК-тест) или изследването на тъканна частица (биопсия). Лечение се предприема само когато едно от тези доказателства е налице. Най-добрата засега терапия се състои в унищожа­ване на папиломите чрез лазерен лъч, съчетано с приложения на лекарства за укрепване на имунната система.

Инфекция с банални гъбички. Хроничната гъбична инфекция на влагалището протича под различни форми. Една от тях (не най-честата) се изразява в появата на грапавини по лигавицата, които могат да се преценят погрешно като папиломи. Диагно­зата се поставя чрез клиничен преглед и микроби­ологично изследване на секрет, а за лечението се използват обичайните противогъбични препарати, приложени както локално (кремове, свещички) и през устата – хапчета.

ВНИМАНИЕ!

Най-честата причина за описаното състояние е така наречената „папиломатоза на входа на влагалището“, из­вестна още като „псевдопапиломатоза“. Доказано е, че тя няма причинна връзка с човешкия папиломен вирус. Повечето експерти приемат, че това състояние не е заболяване, а особен вариант на нормалната лигавица и не са необходи­ми нито агресивни диагностични манипулации (например биопсия), нито лечение.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *