ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мозъкът най-напред разпознава страха

Учените отдавна спорят за начина, по който нашия мозък разпознава визуално чувствата на околните хора. Смята се, че това става с анализаторска и синтетична работа на мозъчните полукълба. Но неврофизиолозите от Пасадена, САЩ, показаха, че разпознаването върви по различни пътища и по различен ред. На едно място се разпознава радостта, на друго-гневът, на трето-ужасът. Изследването станало възможно, защото се появила болна с много рядко увреждане на областта хипокампус или „морско конче”. Те не можела да разпознава страха и ужаса по лицето на околните, докато добре се ориентирала в радостта и гнева. Това означава, че в хипокампуса се извършва анализа на видимите признаци за ужаса, а другаде-на другите чувства. Мозъкът разпознава най-напред страха.

Защо на природата е боло необходимо това разделяне по място и време някой не може да каже. Но вероятно то има биологично обяснение за опазване на човешкия род, защото повече емоциите и то страхът са определяли оцеляването на древния човек.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *