Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пенсионерка лекува настинка със солени чорапи: ето как!

Олга Папсуева е руска пенсионерка, която има канал в YouTube. В него модерната баба показва как лекува настинка, както и публикува други, най-различни видеа

настинка

Руската пенсионерка дава съвети за почистване, готвене и лечение на настинка и различни заболявания. В едно такова видео откриваме различни съвети за лечение на простуда, която най-често се появява по това време, в края на зимата и началото на пролетта.

Лечение на настинка с народни средства

Рецептите на Олга Папсуева са интересни и нестандартни, а коментарите които потребителите оставят под видеата гарантират, че са и ефикасни.

Корен от чесън

Чесънът подобрява имунитета. Миризливите скилидки е полезно да се използват редовно за укрепване защитните функции на организма. Но в борбата с настинката яденето на чесън е безполезно, не трябва да очаквате бърз ефект от подобно действие. Но бабата на Олга Папсуева я научила, че не бива да се изхвърля корена на чесъна. Тази част от чесъна е в състояние да премахне хремата.

Олга Папсуева

Когато носът тече на струи и нямате капки под ръка или те не действат много добре, опитайте да вдишате чеснов дим. За да направите това, коренът на чесъна се запалва в метална купичка. Щом започне да пуши, през всяка ноздра се вдишва дим. Тази процедура, припомня руската пенсионерка, е добре позната на всеки, който поне веднъж в живота си е дишал над варени картофи.

Алоето пресушава хремата при настинка

В къщата си рускинята Олга държи на перваза на прозореца ваза с алое. Освен засаденото растение, тя слага алое и във вода, за да може да го нареди в почти всяка стая от дома си. Алоето помага за справяне с дразнене от всякакъв произход. Включително то успешно лекува и хрема.

Бабата нарича алоето агаве, и знае че макар и да са различни растения, те са тясно свързани. Нейният съвет е да се изстиска сок от алое и да се накапват по 2-4 капки във всяка ноздра с пипета.

Листото от алое се съхранява в хладилник, ако не е използвано цялото. Според нуждите, може веднага да изцедите сока и да го сложите в херметически затворен съд на хладно място.

Репичка с мед за лечение на настинка

Народен лек, който предизвиква носталгия. Бялата ряпа с мед е по-добра от всеки сироп, казва Олга. Тя ще излекува кашлицата и ще облекчи възпаленото гърло. За да направите това, отрежете горната част и опашката на черната ряпа. Вътре се прави вдлъбнатина с лъжица и след това се излива мед.

Преди употреба медът трябва да се влива в ряпата за една нощ. За да получите по-бързо сок от репичка с мед, може да я настържете и да я поръсите с мед. След 3 часа отцедете сока и взимайте по 1 ч.л. 3 пъти на ден след хранене.

Оцет за сваляне на температура

За да премахнете температурата, може да се разтриете или да приложите масаж с разтвор на оцет на ваш близък. За това е необходимо да имате 3 супени лъжици оцет, които се разреждат в 500 мл топла вода. Памучна кърпа се слага в разтвора и с нея се разтриват всички части на тялото. Разтриванията с оцет помагат за подобряване на кръвообращението и допринасят за лек релакс на мускулите. След половин час можете да проверите дали температурата е спаднала. Ако не, тогава процедурата се повтаря.

Лечение на настинка със солени чорапи

Този метод е много ефективен при първите симптоми на настинка. Първо се прави парна баня като се вдишват парите на вряла вода, в която има разтворена морска сол. След това краката се слагат в топла вода, в която също има добавена морска сол. И накрая се завършва този „солен“ цикъл с чорапи, обработени по специален начин. За да се предотврати развитието на настинка, е необходимо да се обуят осолени чорапи, след като човек е напарил краката си. Така ще пресечете вредите, които хипотермията може да ви докара.

Нужно е да имате вълнени чорапи, като трябва да сте сигурни, че са вълнени, а не просто някаква синтетична имитация.

Може, казва Олга, просто да сипете в чорапите малко от дребните кристалчета на морската сол и така да спите. Не е чак толкова неудобно, колкото предполагате.

Солта активира биологично активните точки на краката. Там има зони, чиято нежна стимулация допринасят за активирането на имунната система. Солта подобрява кръвообращението в краката, а това увеличава притока на кръв в назофаринкса. Олга Папсуева показва как соли чорапите. Препоръчваме ви да гледате видеоклипа на тази мъдра жена, за да знаете как да се предпазите от настинка.

Д-р Силвър - генератор за сребърни йони
Пригответе си полезна сребърна вода в домашни условия

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *