Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алергичен конюнктивит

Какво е алергичен конюнктивит и какво го причинява?
Изчистена, тънка мембрана, наречена конюнктивна. Тя покрива очната ябълка и вътрешната страна на клепачите. Ако нещо дразни това покритие, очите ви могат да станат червени и подути. Очите ви също може да засърбят, болят или сълзят. Това се нарича конюнктивит, известен също като „розово око.“ Много неща може да предизвикат конюнктивит, включително бактерии, вируси или алергени.

Когато причинителя на раздразнение е алергенен, състоянието се нарича алергичен конюнктивит. Този вид конюнктивит не е заразен. Някои често срещани алергени включват:
• Цветен прашец от дървета, треви и амброзия
• Животинска кожа и секрети като слюнката
• Парфюми
• Козметика
• Кожни болести
• Замърсяване на въздуха
• Дим

Алергичния конюнктивит може ли да увреди зрението ми?
Не. Въпреки, че алергичния конюнктивит е дразнещ и неприятен, той рядко засяга зрението.

Какво може да направите, за да предотвратите появата на конюнктивит?
Опитайте се да идентифицирате и да избягвате алергените, които причиняват симптоми. Например, ако сте алергични към полени или плесен, оставайте се вкъщи, когато са високи нивата на полени и плесен. Обикновено можете да разберете, кога са високи нива на алергените от метеорологичните условия. Дръжте вратите и прозорците затворени, също така използвате климатика по време на летните месеци.

Как се лекува алергичен конюнктивит?
Може да помогне поставена студена кърпа върху очите. Лубрикантни капки на очите (понякога се наричат изкуствени сълзи) също могат да успокоят очите ви. Антихистаминовите хапчета (които много хора вземат за алергии) също могат да помогнат за облекчаване на симптомите. Можете да си купите капки за очи и антихистаминови хапчета без рецепта.

Няколко други вида капки за очи са на разположение при лечение на алергичен конюнктивит. Те могат да помогнат за облекчаване на сърбежа, сълзенето на очите и могат да предпазят от връщането на симптоми. Капките за очи могат да съдържат антихистамин, деконгестант, нестероидни противовъзпалителни лекарства или стабилизатор на мастоцитите. Някои капки съдържат комбинация от тези. Говорете с вашия лекар кое лечение е най-подходящо за вас, тъй като някои от тях изискват рецепта.

Имат ли тези лечения странични ефекти?
Много капки за очи могат да предизвикат парене и щипане, когато за първи път се поставят, но това обикновено отшумява за няколко минути. Важно е да запомните, че всички лекарства, могат потенциално да предизвика нежелани реакции, така че говорете с лекаря си, преди да използвате каквото и да е лекарство, включително капки за очи.

Мога ли да нося контактни лещи?
Това не е добра идея, докато сте с алергичен конюнктивит, защото контактните лещи могат да предизвика влошаване. Вместо това носете очила, докато очите ви започната да се чувстват по-добре.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *