Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болки в ставите на ръцете, краката и шията: 3 мощни рецепти за бързо облекчение

Ако ви притесняват болки в ставите, а традиционните препарати (мехлеми, гелове, балсами) не носят облекчение, може да използвате домашни средства

болки в ставите

При болки в ставите на ръцете, краката или шията народната медицина е сериозно тествана от векове, заради опитите на много хора, страдащи от артрит, да се избавят от сковаващите болки и неразположението. Още един допълнителен плюс е, че домашните средства имат повече положителен ефект и почти никакви странични действия.

Опитайте тези три рецепти за болки в ставите, които взехме от книгата на руския лечител Савелий Кашницки – „Лечение на повече от 100 заболявания по методи на източната медицина“.

Ревматичните болки в ставите причиняват дискомфорт и страдание. Човек не може да работи нормално и не спи добре през нощта. Така се случва, че болката се усеща след работен ден и изчезва след качествена почивка. В други случаи симптомът не утихва дори след традиционна терапия, предписана от лекар. Ами ако дългоочакваното облекчение не дойде и болката в ставите не изчезне?

Рецепти, които ще ви помогнат да забравите за болките в ставите

Възпалението на ставите се нарича ревматоиден артрит. Има няколко вида артрит, в зависимост от това коя област на тялото е засегната. Заболяването намалява качеството на живот и изисква ограничения на физическата активност.

Лечителят Савелий Кашницки препоръчва на тези, които страдат от артрит, да коригират начина си на живот, и по-специално диетата.

– Важно е да изключите от менюто оцет, пикантни подправки, пшеничен хляб, сладкиши, алкохолни напитки и брашно.

– Трябва да намалите консумацията на месо, сладки плодове, силен чай, кафе.

– Ползи ще донесат сезонните зеленчуци и качествените млечни продукти.

Ако болките в ставите продължават да ви безпокоят, тези рецепти може да са най-доброто решение на проблема.

Компрес с листа от репей и вани с ябълков оцет

Пригответе литър и половина топла вода и 80 милилитра ябълков оцет. Смесете ги в удобен за бани съд. Поставете краката във водата с оцет и дръжте около половин час.

Местата, на които има болка, и са трудни за накисване, се третират като се използва лист от репей, подбел, зеле или хрян, накиснат в оцетената вода. Такъв компрес се държи цяла нощ.

Това средство ще успокои болката, може да се използва веднъж седмично за превантивни цели.

Ако нямате листа под ръка, може да накиснете кърпа в оцет и да я поставите върху болезненото място.

Билков чай успокоява болезнените стави

Ще ви трябват: съцветия от невен, плодове от хвойна, кора от зърнастец, цветове от бъз, листа от коприва, трева от полски хвощ, кора от върба, листа от бреза – по равно. От билките (сухи, не свежи) се прави една обща смес, която се разбърква добре.

Залейте 2 супени лъжици от сместа с 1 литър вряща вода, изсипете в термос и настоявайте за една нощ. Приемайте по 1/2 чаша 4-5 пъти на ден. Курсът на лечение е 2-3 месеца.

Това лечение се комбинира с каша от корени на хрян и ряпа (равни части), използвана за компреси и разтривки.

Меден компрес при болки в ставите

Ще са ви необходими: 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица суха горчица, 1 супена лъжица растително масло (зехтин). Разбъркайте всичко и оставете да заври. Поставете сместа върху чиста кърпа и направете компрес върху областта на ставите, където има болка. Покрийте с найлон и вълнено парче плат. Дръжте компреса в продължение на около 2 часа.

Бонус рецепта с етерични масла при болки в ставите

Етерично масло от лимон – 5 капки, евкалипт – 4 капки, лавандула – 4 капки. Основа: масло от прасковени ядки – 1 супена лъжица. Смесете, нанесете върху областта на болната става и разтрийте с масажни движения.

Източник: yandex.ru

LecoVita Периферин подобрява функционирането на опорно-двигателната система – стави, кости, ставни връзки, мускули и сухожилия. Благоприятно повлиява еластичността на ставния хрущял! LecoVita Периферин запазва и укрепва ставите и съседните тъкани!

„Моето спасение против болка в ставите!!! Периферин ампули за пиене 100% помагат!“ – Ивана Кузманова.

LecoVita Периферин (ампули за пиене)
LecoVita ПЕРИФЕРИН 20 ампули за пиене

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *