Билкови препарати помага срещу хипертония в ранен етап

От няколко места вече чувам хора, които са използват билковия препарати  за лечение на хипертония. Бихте ли ми дали колкото е възможно повече информация за тях – за какво се използват и дали са достатъчно ефективни ?

Соня Станкова

Здравейте ! Уважаема, г-жо Станкова, съвременното лечение изисква интервенция в ранните стадии на хипертонията с цел намаляване здравния риск за пациента. Именно тук в ранния стадий е добре да се ползват билковите екстракти като хранителна добавка, която съчетана с въздействието на пчелния мед има особено силно профилактично влияние върху кардиоваскуларните заболявания.Именно затова ви препоръчвам един от тях – „Хербал-ефект“ при сърдечно- съдови проблеми (регулиране на кръвно налягане) -нов, изключително успешен български препарат, съчетава пчелния мед с комбинация от билки, за които е доказано, че имат регулиращо влияние върху кръвното налягане-а те са: цветове от роза, маточина, бял имел, жълт кантарион, овчарска торбичка и глог.Последният т.е. глогът влиза в състава на препарати от фармакоцевтичната ни промишленост, но там съчетанието е с валериан и мента, които имат по-силно въздействие върху сърдечните неврози, докато съчетанието на гореизброените билки в „Хербал-ефект“ при сърдечно- съдови проблеми(регулиране на кръвно налягане), заедно с пчелния мед имат по-цялостно въздействие върху сърдечната дейност-тонизира се миокарда, увеличава се минутния сърдечен и коронарен дебит, регулира се артериалното налягане и сърдечния ритъм. За медът по научен път е доказано, че с богатите си високобиологични съставки има силно изразено въздействие върху трофиката на всички органи включително и върху еластичната тъкан на артериите, на което се дължи ефекта му  при атеросклеротичните процеси. Въобще медът има благотворно действие при всички хронични сърдечни заболявания като миокардиосклероза, миокардит, белодробно сърце, кардиална астма и др. Като се има предвид, че той е регулатор и стимулатор на централната и вегетативна нервна системи става ясно влиянието му върху коронарната недостатъчност. От важно значение е и наличието на концентрат на билката облепиха в препарата „Хербал-ефект“ при сърдечно – съдови проблеми (регулиране на кръвно налягане). Той съдържа разнообразни мастно-разтворими биологично активни вещества като каротин, токофероли, незаменими мастни киселини, фосфолипиди и др. Има и съдоразширяващо действие, счита се и за мощен антиоксидант, който детоксикира от организма свободните радикали. Като лечебно-профилактично средство се използва при авитаминози, атеросклерози, исхемична болест на сърцето и ред други заболявания.

Д-р Вяра Димчева-Христова е фитотерапевт, консултант на Lekuva.net. Читателите на вестника при необходимост могат да я потърсят на тел: 02/843 18 81;  0888/28 96 42.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *