Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако имате астма може да родите здраво бебе

Някои жени, които имат астма може би се питат дали ще имат нормална бременност и дали бебето им ще се роди здраво. Отговорът е, че ако астмата ви се контролира от вашия лекар няма причина да не родите здраво бебе. Разбира се за да стане това трябва да се консултирате непрекъснато и с двамата лекари и този който следи бременността ви и този, който отговаря за лечението на астмата ви. Това е необходимо за да знаете какви и колко лекарства да приемате по време на бременността си. Вярно е, че по време на бременността не е добре да вземате много лекарства, но пък и най-важното за бебето е да има достатъчно кислород за да се развива правилно. Не трябва сами да променяте дозата на лекарствата, които приемате за да не навредите на вашето бебе. Проучванията са доказали, че жени при които астмата не се контролира от лекар е по-вероятно да родят преждевременно или да родят бебета с поднормено тегло. Има и случай в които, ако астмата не се контролира правилно бебето може да умре.

Проблемът обикновенно е в това, че не може да се каже още в самото начало как астмата ще се отрази на бременността. Доказано е, че на три жени една получава подобрения на симптомите на астмата по време на бременността. Ако обаче астмата ви се влошава по време на бременността най-вероятно е това да стане от 6 до 8 месец. Затова е добре по-рано да се положат грижи това да не се случи.

Най-добре е, ако сте бременна и имате астма постоянно в себе си да носите имената на лекуващите ви лекари, както и техните адреси за да може, ако имате нужда всеки да се свърже с тях. Трябва и да добавите всяка друга информация за вашето здраве, ако мислите, че ще е необходима. И не на последно място трябва да знаете, че нещата които са предизвиквали астматичните пристъпи преди бременността ви ще продължат да ги предизвикват и по време на бременността така, че е добре да ги избягвате.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *