ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Поразителните лечебни свойства на овесения еликсир на доктор Изотов

Овесеното желе, което се приготвя по рецепта на д-р Изотов, е съчетание от поколения опит и съвременните изследвания в областта на медицината

Изотов

Чудотворният овесен кисел на доктор Изотов има оздравителен ефект върху работата на храносмилателната система и всички нейни органи. При редовна употреба на овесения кисел ще подобрите начина, по който работят повечето органи и системи в тялото, ще му осигурите енергия и ще се почувствате подмладени.

Овесените ядки са уникален продукт

Те имат изключително положителен ефект върху храносмилателния тракт. Киселът, приготвен по рецептата на доктор Изотов има обвиващ ефект, почиства стомашно-чревната лигавица, бори се с възпалението и активира усвояването на веществата, необходими на организма. Овесеното желе дава здраве на такива органи като черен дроб , жлъчен мехур, бъбреци, панкреас, лекува микрофлората и провокира прочистването на дебелото черво.
Това вкусно и леко желе ще помогне за възстановяване на нормалната среда на тялото и ще осигури неговото самолечение. Системната употреба на желето от овесени ядки помага и при лечението на много хронични кожни заболявания, като псориазис и екзема.

Овесеното желе на доктор Изотов

Преди десетилетия нашите баби и дядовци са ферментирали желе от овесена каша с помощта на натопена в него коричка ръжен хляб или са заливали овесените ядки с чиста вода, след което са ги държали на топло, така че запарката да се вкисне и да се получи естествена ферментация. След това бъдещото желе се филтрира и се приготвя на огън. Консумира се горещо с добавено към него олио или охладено, след което се долива малко кефир или кисело мляко за допълнителна ферментация.

Вирусологът В. К. Изотов създава и патентова собствена уникална рецепта за желе от овесени ядки.
Основната идея на този метод на приготвяне е овесена закваска на основата на млечнокисели бактерии. В крайния етап се получава желе с изключителна гама от лечебни свойства.

Ферментирала овесена каша съдържа:

• 5 аминокиселини;
• витамини (В1, В2, В5, Е, А, РР);
• холин (контролира метаболизма на мазнините, понижава холестерола и има антисклеротичен ефект);
• метионин – подобрява метаболизма, противодейства на натрупването на мазнини в черния дроб и оптимизира функциите на панкреаса;
• лецитинът помага за разграждането и премахването на холестерола;
• минералите в състава на желето на Изотов – калций (Ca), калий (K), магнезий (Mg), желязо (Fe), флуор (F) осигуряват водно-солевия баланс и активират работата на протеиновите ензими.

Лечебните възможности на желето са изпитани първо от самия доктор Изотов

След като открива, че има кърлежов енцефалит, на вирусологът му се налага да се справи с дълъг списък заболявания: исхемия, нарушения на сърдечния ритъм, високо кръвно налягане и уролитиаза. И не винаги предписаните лекарства са помагали за оздравителния процес.

Какво е действието на ферментиралите овесени ядки?

След като започнал да използва систематично този продукт, доктор Изотов буквално станал нов човек: излекувал заболяванията, изброени по-горе, имал повече енергия и засилил имунната си защита. Положителният резултат дава цялостно подобряване на тялото, нормализиране на кръвообращението и по-добра работа на храносмилателната система, в едно с органи като черния дроб и панкреаса.

Лечебните възможности на желето от овесени ядки Изотов приписва на процеса на естествена ферментация, протичащ с помощта на микрофлората, която става факт благодарение на естествените процеси, възникващи в овесения еликсир.

Технология за приготвяне на желето Изотов

• Оставете водата да заври и я охладете до стайна температура.
• Напълнете 3-5-литров стъклен буркан с 3/4 от кипналата и охладена вода, добавете съдържанието на една опаковка овесени ядки на люспи и 5-7 с.л. едро счукани овесени ядки (по възможност с външната обвивка на самото зърно).
• За да се активира ферментацията се добавя половин чаена чаша
кефир.
• Затваряте буркана с капак и го слагате за 1-2 дни на топло и тъмно място.
• В края на процеса на ферментация филтрирате сместа (обикновен гевгир ще свърши работа), изплаквате с вода овесените люспи, които остават и ги изстисквате хубаво.
• Инфузията се излива в буркан (3 литра) и се изпраща да се утаи за 16-18 часа.
• Когато се оформят 2 слоя в буркана, изсипете горния в друг буркан (по-късно се използва за разреждане на желето по време на приготвяне). Гъстата утаена смес ще ви е нужна за приготвяне на желето преди сервиране, (това е буквално витамино-протеинов екстракт). Изсипете го в друг буркан и го съхранявайте в хладилник.
• Взимате 2–7 супени лъжици от екстракта, 1,5–2 с.л. течност за разреждане и оставете да заври на лек огън, като бъркате непрекъснато. • Варете до получаване на лека кремообразна смес (не повече от 5-7 минути). След това се слага масло по ваш избор (от морски зърнастец, лен, маслини, слънчоглед, царевица), малко сол и се охлажда.
• Готовото овесено желе се консумира сутрин преди хранене, като след това е нужно да отложите закуската поне с час, час и половина.

При какви здравословни проблеми се използва желето?

– Омазнен черен дроб (стеатоза);
– Жлъчно-каменна болест (холелитиаза);
– При различни болести на сърцето и за прочистване на кръвоносните съдове;
– Предотвратяване на остри епизоди при панкреатит, остър или хроничен;
– Язва на стомаха;
– Диабет тип 2;
– Повишено кръвно налягане.

В допълнение, овесеното желе:

– Нормализира метаболитните реакции;
– Почиства тялото от натрупаните токсини;
– Засилва имунния отговор (заради подобреното здраве на храносмилателната система);
– Оптимизира функциите на дебелото черво;
– Има подмладяващ ефект;
– Служи като профилактика на инфаркт и инсулт.

Както можете да видите, приготвянето на желе от овесени ядки не е толкова трудно. Този лечебен продукт ще ви помогне да разрешите проблеми в храносмилателния тракт, които често са основната причина за други дисфункции в организма. При редовна употреба желето на Изотов не само лекува целия организъм, почиства го от токсини, укрепва имунната защита, но има и подмладяващ ефект. И всичко, от което се нуждаете, за да го направите, са овесени ядки, вода и малко кефир.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *