ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Косопад – 6 основни причини за предизвикването му

При всеки човек окапването на косата е различно и се появява в различно време от живота, и по различна причина. Окапването на косата може да бъде предизвикано поради няколко причини:

  1. Стрес. Възможно е стресът да се отрази негативно на косата, но това обикновено става след 2-3 месеца, а не веднага. При стрес, надбъбречните жлези произвеждат високо количество норадреналин и тестостерон, което също завишава окапването на косата.

Необходимо е да се изследва състоянието на кожата на главата преди да се предприеме всякакъв вид лечение, както и да се определят кои видове минерали и витамини трябва да се приемат.

  1. Заболявания на щитовидната жлеза. Обикновено, когато има нарушения при работата на щитовидната жлеза може да се причини косопад.
  2. Бременност. По време на бременност, когато изглежда прекрасно, заради повишаването на нивото на естроген, но това често причинява и косопад.
  3. Климаксът. По време на менопауза, тялото произвежда по-малко женски хормони, което води до преобладаване на мъжки хормони в организма. Климаксът се появява под формата на постоянен стрес и резултатът му се поява чрез окапване на косата.
  4. Преобладаване на мъжки хормон. Ако в женския организъм има завишен тестостерон, то това може да е причина за косопад, както при мъжете. Окапването на косата тогава не е пълно, но оголване на темето и разширяване на линията на пътя е възможно. Лечението е същото като при обикновеното оплешивяване на мъжете.
  5. Автоагресия. Този тип оплешивяване може да се предизвиква, ако организмът възприема косата като чужда. Косата се отхвърля от организма и обикновено се оплешивява на отделни петна, частично.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *