Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изследвания, които алармират за нарастващ тумор

От тази статия ще научите за изследвания, чрез които може да се подозира нарастващ тумор

тумор
Някои неспецифични изследвания могат а подскажат наличието на тумор

Особеност на тези изследвания е, че не са специфични. Те могат да бъдат направени във всяка лаборатория.

През последните години научната общност постигна голям напредък в лечението на раковите заболявания. Бяха подобрени някои от старите методи, като химиотерапия и лъчева терапия, с цел постигане на по-добра и бърза ефективност и намаляване на страничните ефекти.

Провеждат се и отделни изследвания, при които се използват най-новите методи – генетично модифицирани лимфоцити и „ваксинация“ срещу рак.

Лечението на онкологичните заболявания е напреднало, но основният проблем остава – ненавреме поставената диагноза.

Това заболяване е много трудно да се определи, тъй като често протича безсимптомно.

И колкото по-рано се появят симптомите , толкова по-навреме човек ще потърси помощ, което означава, че лечението ще започне и шансовете за пълно излекуване ще бъдат по-високи.

Изследвания за идентифициране на нарастващ тумор

В ранните етапи има шанс да се открие нарастващ тумор като се направят няколко изследвания. Разбира се, има и изследвания, които са по-сложни, както и такива, които изискват специфична апаратура. Тях не всеки може да ги направи – къде заради цената, къде заради липсата на информация.

Списъкът, който ви предлагаме се състои от изследвания, които нито са сложни, нито са скъпи. В същото време те са не по-малко информативни.

1. Левкоцити и еритроцити

Прекаленото увеличение на левкоцитите може да показва както хроничен възпалителен процес, който протича скрито, така и тумор, на който реагира имунната система.

Червените кръвни клетки и хемоглобинът реагират по обратен начин – често намаляват.

2. СУЕ

Подобен индикатор, като с броя на левкоцитите, неговото увеличение може да показва възпалителен процес или наличие на тумор.

3. Общ протеин

Туморът абсорбира огромно количество протеин за бърз растеж, така че количеството протеин в кръвта ще намалее.

4. Алкална фосфатаза

Нивото на ензима се повишава при онкологична патология на костната тъкан, жлъчния мехур и черния дроб, както и при наличие на метастази в тези тъкани.

5. Урея

Показател за интензивността на разграждането на протеини, което се увеличава при наличие на нарастващ тумор.

6. Коагулограма

Ракът засяга способността на кръвта да се съсирва, сгъстявайки я, като така се увеличава шанса за образуване на кръвен съсирек.

За да се забележат тези промени, се използва цялостно изследване на хемостатичната система.

Всички горепосочени методи са неспецифични и показателите от тях могат да накарат лекаря да се замисли за наличието на онкологична патология.

За установяване на точна диагноза се използват и други изследователски методи (например инструментални), биопсия, последвана от хистологично и цитологично изследване, имунохистохимичен анализ и се определят туморни маркери. Необходима е консултация със специалист-онколог ако имате сериозни опасения.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *