ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да предотвратим задавянето при малки деца

Малките деца са много любопитни и постоянно проучват нови неща. Така е и с нещата, които попадат в устата им те са любопитни да разберат какъв е вкусът на това, което е попаднало в устата им. При дъвченето му може да се задавят, тъй като малките са разсеяни или играят докато дъвчат.

Основната причина за задушаването при децата е много по-малкия диаметър на преминаването на дихателните пътища и стомашно-чревния тракт. Друга причина за задавянето при малките деца е, че механизъмът на гълтане не е напълно зрял. Децата докато гълтат определена храна се опитвати да да дишат в същото време и това е друга причина, която води до задавяне. Децата може също така да поставят някои неща в ноздрите си, което също маже да бъде причина за задушаване, това са например цветни моливи, тебешир, топчета и т.н.

За да избегнете задушаването при малките деца е необходима да спазвате следните препоръки:

Избягвайте да допускате детето да има около врата си като шалове или някакви други връвчици за да не може да ги увие около врата си и да се задуши.

Уверете се, че след като сте свалили прането от простора сте махнали всички щипки от дрехите на детето те също може да се окажат причина детето да се задуши.

Когато купувате играчки се уверете предварително, че те са напълно безопасни и детето може спокойно да си играе с тях без да се задуши.

На деца по-малки от 4 години не бива да се дава грозде, пуканки, ядки, семена, твърди бонбони и др. защото тези неща попадат много лесно в гърлата им и това води до задушаване. 

Децата трябва винаги да се държат далеч от кабели, висящи щори или завеси за да се избегне възможно задушаване с тях.

Неща, като например пластмасови торби, отделими части от играчки, бутони и монети трябва да се съхраняват на недостъпни за децата места.  

Балони и други надуваеми играчки трябва да се държат далеч от деца, тъй като при играта си с тях те може и да се задушат по невнимание.

Трябва да внимавате какво и колко големи хапки дъвчат децата. Големите хапки може да предизвикат задушаване, когато попаднат в гърлото на детето. Те блокират дихателните пътища и спират достъпана кислород към белите дробове и мозъка. За да предотвратите задавяне при малките деца е добре да нарежете храната, която те приемат на много малки парченца за да преминават по-свободно през хранопровода им и да не се задави детето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Как да предотвратим задавянето при малки деца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *