Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

17 сурови житейски истини, които пренебрегваме твърде дълго

Когато сте депресирани или объркани или разочаровани от живота, върнете се към тези 17 житейски истини

истини
Има немалко очевидни житейски истини, които ни е трудно да приемем

Запитайте се: Какво да направя, че да живея по-добре? Ще откриете, че вече знаете отговора. Проблемът е, че го игнорирате, защото истината е неудобна.

Всички сме имали усещането, че сме като заседнали на едно място. Трудно ни е било да се фокусираме, нивото на енергия е било ниско и не сме се справяли много добре с ежедневните и професионални задачи в работата. В моменти като този си спомнете ето това основно и просто правило: винаги се връщайте към основите. Когато усетите, че времето минава, без да се случва нещо, спомнете си трудните неща в живота, които сте игнорирали или пренебрегнали. След като сте се върнали мислено към началото, нещата ще се подобрят.

Ето списък, който всеки може да направи за себе си. Не забравяйте, че тези уроци са неудобни, но дълбоко в себе си всички знаем колко са важни.

Неудобни житейски истини, които умишлено или несъзнателно пренебрегваме

1. Хората са егоисти (и вие също)

Разбирате ли, точно това никой не обича да го признае. Но всички мислим за себе си. Не е толкова зле. Така ставаме по-силни. И когато сме силни, можем да помагаме на другите.

2. Не можете да правите много неща едновременно

Не се опитвайте да преследвате всяка възможност, която ви се изпречи на пътя. Истината е, че не сме толкова добри, колкото си мислим, че сме. Това е новина, която е по-добра, отколкото си мислите. Имате причина да се съсредоточите само върху нещата, в които наистина сте добри. Не е ли едно такова усещане твърде освобождаващо и приятно?

3. Повечето хора не ви разбират

И това е добре. Не е нужно да се харесвате на всички. Чувствайте се комфортно със себе си. Не е нужно да бъдете приемани от другите. По-важно е да приемете себе си.

4. Ставате по -силни, като правите трудни неща

Ако животът ви е прекалено лесен, вие ставате слаби. Винаги правете онова, което изисква повече усилия. Само усилието ще ви направи по-добри, без значение какъв е резултатът. Дори и да не успеете, ще спечелите, защото така ще натрупате опит.

5. Изкарването на прехраната изисква трудни решения

Всички работим за пари. И трябва да направим труден избор за това как да прекарваме времето си. Бихте предпочели да четете книга или да отидете на бар? Да работите още един допълнителен час или да отидете на кино? Изборът е ваш.

6. Помислете за бъдещето си

Вероятно ще живеете тук след 10, 20, 30 или дори 40 години. Вероятно дори и след половин век, ако приемем, че сега сте на около 30-40 години, все още ще сте живи. Просто имайте това предвид. Как искате да прекарате времето си? Кой ще е до вас? Каква ще е средата, която ще ви заобикаля? Колкото по-често мислите и вършите неща, които са инвестиция в бъдещето, толкова по-добре.

7. Не са нужни кой знае колко усилия, за да „забием“ на едно място

Животът е труден и всички се сблъскваме с препятствия. Провалът е неизбежен. Така че по-добре свикнете неудобните истини и трудностите да ви удрят в лицето.

8. Трудност при връщане към нормалното състояние

Когато повечето хора получат удар в лицето, те остават на земята. Да се откажем е лесно: „Не искам да преминавам през това отново, затова дори няма да опитам“.

От друга страна ставането е трудно и никой няма да го направи вместо вас. Ето защо е важно да се научите да се изправяте и да продължавате напред каквито и трудности да сте преживели, с каквито и проблеми да ви се налага да се справяте. Не започнете ли да го решавате, нерешеният проблем ще е там и на сутринта.

9. Безплатните неща не струват нищо

Не се обезценявайте. Знайте си цената, ценете своята стойност и вземете онова, което заслужавате. Никой не цени онова, което е евтино или безплатно.

10. Ние не ценим това, което имаме

В повечето случаи искаме неща, които нямаме. Ще е по-добре, обаче да отделим повече време на онова, което вече имаме. Това обикновено е достатъчно. Искате още? Няма лошо, стремежът е разрешен. Но не забравяйте и онова, което вече имате.

11. Поддържането на взаимоотношения изисква усилия

Никога не приемайте хората за даденост. Те могат внезапно да напуснат живота ви.

12. Позитивните хора ви дават много енергия

Постарайте се да се свържете с хора, които са забавни и позитивни. Когато общувате само с определени хора, получавате много повече енергия. Потърсете ги. Няма нужда да губите време и да разпилявате себе си в стремежа си да угодите на всички.

13. Страданието е добро

Само малко болка. Защо толкова се страхувате от това?

14. Добре е да бъдете сами

Не е нужно да сте заобиколени с хора 24 часа в денонощието. Освен това, не е добра идея да сте приятел с идиоти. Или да споделите живота си с някой, който не ви подхожда. Важно е да се чувствате комфортно насаме със себе си и да не се тревожите от този факт.

15. Ученето е отговорът на всичко

Знанието и любопитството ще ви заредят отново с енергия. Затова научете колкото можете повече нови неща. Не спирайте да усъвършенствате себе си – както физически, така и духовно.

16. Нетърпението е токсично

Ако винаги бягате, пропускате това, което е пред вас. Не живейте в бъдещето. Бъди търпеливи. С подходящите усилия и енергия ще изпълните всичките си желания.

17. Личната свобода си заслужава

Да имате свободата да правите каквото искате и да прекарвате време с хората, които харесвате, е най-високата форма на успех. Не се нуждаете от много в живота си, за да постигнете тази цел. Но свободата има цена. Трябва да се откажете от всичко, което ви прави несвободни.

Това съвсем не е всичко. Всъщност, има безкрайно количество мъдрост, която не осъзнаваме. Ще отнеме много време, преди отново да станем свободни и да помъдреем. И определено не е лесно. Ралф Уолдо Емерсън каза: „Свободата е бавно узряващ плод. Никога не е лесно; трудно е, защото се състои в постиженията и усъвършенстването на човек.“

Трябва да продължим да живеем и да се учим. Това е пътят към щастливия, свободен и възнаграждаващ живот.

Източник: www.psychologytoday.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *