Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фолиевата киселина е полезна за бременните жени

Фолиевата киселина е витамин и по точно това е витамин В9. Фолиевата киселина се съдържа в много храни като например спанак, брюкселско зеле, броколи, зелен фасул и картофи. Бременните жени се нуждаят от постоянна доставка на фолиева киселина в организма им, тъй като тя е много полезна за развитието на бебето. Ако сте приели таблетки с фолиева киселина (добавки) в началото на бременността, може да намалите риска от появата на гръбначни проблеми при раждането на вашето бебе. Най-добре е да започнете да приемата фолиева киселина още щом планувате да имате бебе. Последни проучвания показват, че премът на фолиева киселина трябва да започне една година преди да заченете. За повечето жени, доза е 400 микрограма (0.4 мг) на ден. Освен приемът на фолиева киселина под формата на добавки трябва да приемате и храни богати на фолиева киселина. Приемът на фолиева киселина по време на бременността предпазва не само от преждевременно раждане, а също така и от развитие на анемия по време на бременността.

Фолиевата киселина води до намаляване на хомоцистеина. Хомоцистеина във високи нива е известен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Приемането на добавки съдържащи фолиева киселина неутрализират образуванита но хомоцистеин в кръвта и по този начин презпазват от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.

Трябва да отбележим, че фолиевата киселина намалява в организма поради използването на различни лекарства като аспирин, барбитурати, кортикостероиди, примидон, ранитидин и др.

Фолиевата киселина трябва да избягват хора, които са алергични към нея, както и хора които имат бъбречни заболявания, хемолитична анемия, злокачествена анемия, инфекция или имат проблеми с алкохола.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *