Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билки, които може да облекчат болезнените колики

–          Лайка: десет чаени лъжички изсушена лайка се заливат с половин литър студена вода. Билката се оставя да кисне 8 часа, след което течността се прецежда и се изпива за 1 или 2 дни.

–          Босилек: за лечение се прилага отвара от една или две чаени лъжички стръкове от босилек, сварени в четвърт литра вода. Прецедената отвара се изпива на няколко пъти за един ден.

–          Резене: резенето се прилага най- често при колики у кърмачетата. Приготвя се запарка от 1 чаена лъжичка плодчета, залети с четвърт литра вряща вода. След 10 минути запарката се прецежда и се подслажда  леко с мед. Дават се по една две чаени лъжички след кърмене. За възрастни се приготвя три пъти по силна запарка (3 чаени лъжички от билката на същото количество вода), от която се приема по една супена лъжица след хранене.

–          Кимион: една чаена лъжичка ситно стрити плодчета от кимион се заливат с половин литър кипяща вода, варят се около 1- 2 минути и се оставят да киснат 2 часа. Отварата се прецежда и се разделя на 5 части, които се приемат през деня.

–          Копър: три пъти дневно след хранене се приема по 1 грам ситно счукани плодчета от копър с няколко глътки вода.

–          Жълта тинтява: приготвя се отвара от една чаена лъжичка ситно нарязани корени от жълта тинтява и половин литър вода. Отварата се прецежда и от нея се пие по 1 кафена чашка преди ядене.

–          Анасон: прави се запарка от 1 чаена лъжичка счукани плодчета от анасон и половин литър вряща вода. След 1 час запарката се прецежда. Пие се по половин чаена чаша преди ядене.

–          Ангелика: използва се коренището и плодовете на ангеликата. Една чаена лъжичка от ситно надробената билка се залива с четвърт литър студена вода и се оставя да престои полови час. След това се кипва и се вари няколко минути. Течността се прецежда и се изпива на няколко пъти за ден.

–          Лавандула: една супена лъжица цвят от лавандула се залива с четвърт литър вряща вода и се оставя да кисне 2 часа, след което запарката се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно.

–          Бял равнец, жълта тинтява, пелин: вземат се 1- 2 стръка бял равнец, парче корен от жълта тинтява и щипка пелин. Билките се варят 10 -15 минути в половин литър вода. След като изстине, отварата се прецежда и от нея се пие по 1 кафена чашка сутрин, обед и вечер преди ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *