Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ваксината срещу Хепатит В може да докара плексит

От доста време имам плексит и не знам как така се появи извед­нъж, без да има някакви ясни причини. Преди да се появи страданието, си сло­жих ваксина против хепатит В. Това има ли нещо общо с плексита?

Веска Маринова – Велико Търново

Обикновено плексиптьт се свързва с травма на нерва, притискане от някакво туморно обра­зувание в областта на раменния сплит и увреж­дане, вследствие на ра­диоактивна терапия, (ко­ято се използва при някои видове рак). Някой лекари предполагат, че вируси са причинители на плексита, други считат, че най-различни инфекции предше­стват появяването на острия плексит при 25% от случаите. Има данни, че 15% от случаите на плексит са причинени от ваксини, вкл. и ваксината за хепатит В. Има дока­зателства за имунния характер на плексита. Той обикновено атакува хора на възраст между 20 и 60 години. Показва явни предпочитания към силния пол, съотношени­ето мъже и жени варира от 2:1 до 11:5. Годишната статистика е 1,64 случая на 100 000 души. Вероятно действителните цифри са по-големи, много от случаите се диагностицират вилно или

са леки и трудно разпоз­наваеми. Плекситът се отличава с остра пронизваща болка в и горната част на та без очевидна причина. В някои случаи болката може да ви събуди от сън. При повечето пациенти болката при плексит от­слабва след дни или дори седмици. След справяне­то с болката обикновено се появява слабост горната част на ръката – на моменти до слабост и отпуснатост на мускулите.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *