Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Анестезиологът трябва да знае всичко за вас

Преди операцията анестезиологът трябва да е наясно с общото ви здравословно състояние, съпътстващите заболя­вания, прекараните болести и операции, алергичните реакции и препарати, които сте приемали в последно време. Или още ги приемате.

За целта преди да постави упойката, анестезеологът не­пременно трябва да ви прегле­да. Ако операцията е спешна и пациентът от линейката е закаран в операционната, там вече анестезиологът трябва да се постарае да изясни основните въпроси.

При необходимост може да бъде извършена операция на не­известен пострадал, който е в безсъзнание – тук рискът съот­ветно е по-висок.

В случай на планова операция прегледът се извършва предната вечер. Понякога това прави друг анестезиолог. Всички резултати трябва да се обсъдят и консул­тират с хирурга.

ВНИМАНИЕ!

Не се притеснявайте да задавате въпроси за предстоящата операция и анестезия. Разпитайте за алтернати­вите, както и за възможните рискове – защото т.нар. информирано съгласие на болния за провеждане на операция е не само юридически документ, но и залог за успешно сътрудничество между лекаря и пациента.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *