Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кръгли, плоски, „като на баба“: какво казват задните части за здравето

Апетитният изглед отзад не е само естетика, която привлича погледите на мъжете. Задните части са един от маркерите за здраве

задни части

Може би се опитате да тренирате задните части, за да увеличите обема им с години и без резултат. Или обратното – да отслабнете, за да не са чак толкова обемни. Но, проблемът, така или иначе, ще излезе извън тази зона.

Как да диагностицираме тялото по задните части и какво да правим, ако състоянието им е незадоволително. На тези и други въпроси отговаря лекаря-остеопат, пластичен хирург, доктор на медицинските науки, автор на патентованата естествена техника за подмладяване „Faceplasty“ Алес Улищенко.

Алес Улищенко

Нашето тяло е лакмус за нашата личност и здраве. Шерлок Холмс например би могъл да разкаже много за един мъж по стъпките, които оставя след себе си. Всъщност, кракът на човека е нещо като склад за информация. А лекарят-остеопат лесно ще „нарисува“ вашия портрет чрез походка, поза, в която седите, движения на ръцете по време на разговор и формата на задните части. Не се учудвайте! Размерът, качеството на кожата, обемът, симетрията и формата на им могат да показват наличието или отсъствието на определена патология в организма.

Диагностика на задните части

За да разберете за какво говори видимата част от тялото под гърба, отидете до огледало и визуално оценете задните части. И след това ги съпоставете с едно от описанията по-долу. Ясно е, че всички хора са напълно различни и формата на задните части също, но по един или друг начин винаги ще спадате към една от изброените групи.

Кръгли задни части

Забелязвате ли, че вашите тонизирани, кръгли, добре оформени задни части приличат малко или много на мъжко дупе? Целулитът е минимално забележим или го няма, а кожата е еластична? Честито! Това е знак, че хормоналната и лимфната ви система работят като по часовник и че съединителната тъкан е нормална.

Дисбаланс на тялото

Често жените се оплакват от непропорционално големи седалища, в сравнение с по-слабата горна част на тялото. Картината може да бъде неестетично допълнена с добре изразена „портокалова“ кожа. Най-вероятно това е заради хормонални нарушения (преобладаващ естроген) и застояли процеси в тазовата област, поради нарушение на лимфния поток.

Големи дупета и наднормено тегло

Голямо дупе, съчетано с изразителни стрии и наднормено тегло в други области от тялото, показва нарушение на метаболитните процеси. Вероятно има задръствания в организма. Алес Улищенко препоръчва да се провери нивото на естроген и да се изключи рискът от злокачествени тумори.

задни части
Изпъкнало, нормално и плоско седалище

Птоза (увисване) на задните части

Най-честото оплакване на жените по отношение на областта под гърба е, че гравитацията явно действа повече и най-вече в задната средна част от тялото им. Гравитацията и времето, разбира се, играят роля, но преди да навършите 50, тази акцентна зона може да бъде стегната. Какъв е проблема? Най-вероятно слаба съединителна тъкан, липса на растежен хормон, колаген и еластин.

Плоско дупе

Ако дупето е слабо изразено и образува една линия с тялото, това не само е естетически неприятно от гледна точка на консервативните представи за вълнообразните линии на женската фигура. Често се случва задните части с тази форма, или по -скоро заради липсата на форма, да са свободни от целулит, но това не означава здраве и не спасява визуалната картина. Такава „симптоматика“ може да сигнализира за дефицит на естрогени и андрогени. Струва си да тествате хормоните на щитовидната жлеза. Какви да бъдат те, ще ви каже специалист – ендокринолог. ⠀

Задница „като на баба“

Увиснало, неравномерно седалище, сякаш мускулите отдавна са го напуснали, се откриват не само при 80-годишни жени, но и при такива, които са с половин век по-млади. В допълнение към неправилния начин на живот и липсата на спорт, преждевременно остарялата задница говори за сериозен хормонален дисбаланс и дисфункции в организма.

Какво може да се направи?

Ако задните ви части са далеч от здравословния и естетически идеал, помислете каква може да е причината. Обърнете внимание не само на спорта и на това, с което се храните, но и на хормоните, работата на лимфната система и качеството на съединителната тъкан.

Недобре изглеждащото седалище може да бъде резултат от биомеханични нарушения в организма. Кръвта и лимфният поток могат да предизвикат напрежение в повечето органи и системи на тялото. Недобрата работа на хипофизната жлеза, която е отговорна за производството на хормони, влошава дисфункцията и на всички останали жлези в човешкото тяло.

Трябва да е ясно, че тялото ни е една система, където всичко е взаимосвързано и взаимозависимо. За да балансирате неговата работа, посетете добър специалист по ендокринология, диетолог и гинеколог. И не на последно място – свържете се с лекар-остеопат или поне препоръчан физиотерапевт. Възможно е причината за лошия метаболизъм да се крие в „скобите“ и блокажите на тялото, стреса и хроничната умора.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *