Приемът на калций е важен за да имате здраво сърце

Костите съдържат 99% от всичкия калций в тялото ви. 1% калций се съдържа в кръвта и течностите, около клетките. В допълнение към ролята му в здравината на костите, калцият помага и за регулиране на мускулните контракции, което го прави важен за здравето на сърцето. Сърцето се състои от милиони миниатюрни отделни мускулни клетки, известни като миоцити. За мускулното съкращение на сърцето се изискват йони също така и калций, магнезий, натрий и калий. Калциевите йони помагат за увеличаване на продължителността на свиване на сърцето. Калцият също така помага за регулиране на свиването и отпускането на кръвоносните съдовеза да помогне на движението на кръвта през тялото ни. Релаксацията на кръвоносните съдове известна като вазодилатация пък влияе на кръвното ни налягане. Високото кръвно налягане допринася за сърдечно съдови заболявания, така че поддържането на здрави кръвоносни съдове е особенно важно за цялостното здраве на сърцето.

Лекарите съветват да се консумира достатъчно количество калций за здрави кости и здраво сърце. Препоръчва се възрастните хора да взимат от 1000 до 1200 мг. на ден калций. Недостатъчният прием на калций може да доведе до спад в нивата на калций в кръвта и да предизвика произвеждането на паращитовидни хормони.

Лекарите насърчават възрастни, да вземат калциеви добавки, за да избегнат появата на остеопороза, или отслабване на костите. Увеличаването на  приема на калций чрез вашата диета или чрез приема на допълнителни добавки може да помогне за намаляване на кръвното налягане. DASH диета, което е съкращение от Диетични подходи за спиране на хипертония, включва хранителен план в които се набляга на консумацията на храни с ниско съдържание на мазнини, плодове, зеленчуци  и нискомаслени продукти за да се увеличат нивата на калций.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *